Accessoire dekking autoverzekering

Zijn mijn accessoires meeverzekerd?

Je auto verzeker je natuurlijk voor schade en diefstal. Maar als je een autoverzekering afsluit wil je natuurlijk ook dat je accessoires goed verzekerd zijn. Zijn deze automatisch meeverzekerd bij je autoverzekering? En wat houdt een accessoire dekking bij je autoverzekering precies in?

Een accessoire dekking bij een autoverzekering

Wat is een accessoire dekking bij een autoverzekering? Een accessoire dekking is een verzekering tegen schade aan de accessoires van je auto, zoals speciale velgen, dure geluidsapparatuur of een trekhaak. Het hangt van de dekking van je autoverzekering af of schade aan de accessoires vergoed wordt. Als je een WA-dekking hebt, dan wordt alleen de schade vergoed die jij bij een ander veroorzaakt. Schade aan je eigen auto en accessoires wordt dus niet vergoed. Heb je een Beperkt Casco dekking of een All Risk dekking, dan hangt de vergoeding van de schade aan accessoires af van:

  • het moment waarop de accessoires gemonteerd zijn
  • de waarde van de accessoires
  • of je een aanvullende accessoire dekking hebt afgesloten

Welke accessoires meeverzekeren?

Als je een accessoire dekking afsluit, doe je dat voor de accessoires die door jezelf of de vorige eigenaar aan het voertuig zijn toegevoegd of ingebouwd. Deze accessoires worden door verzekeraars gezien als een aanvulling op de uitrusting van de auto en vallen daarmee onder de accessoiredekking. Denk aan een speciale geluidsinstallatie die later is ingebouwd. De accessoires die door de autofabriek in de auto zijn gemonteerd, zijn standaard meeverzekerd in je autoverzekering. De waarde zit dan inbegrepen in de cataloguswaarde van je auto. Dus als de lichtmetalen velgen in de fabriek al op de auto zaten, hoef je deze niet extra te verzekeren.

Accessoire dekking bij de ANWB Autoverzekering

Bij de ANWB Autoverzekering profiteer je van een ruime accessoire dekking. Jouw autoaccessoires zijn tot maar liefst € 2.500,- gratis meeverzekerd als je een Beperkt Casco dekking of een All Risk dekking hebt. Heb je accessoires die meer waard zijn dan € 2.500,-? Sluit dan een aanvullende accessoire dekking af met een verzekerd bedrag tot €5.000,-. Let op: deze dekking kun je alleen telefonisch afsluiten.