Accessoiredekking autoverzekering

Schade aan jouw auto is al vervelend genoeg. Maar schade aan je auto accessoires is net zo vervelend. Zijn die ook meeverzekerd bij je autoverzekering? En wat houdt precies een accessoire dekking bij een autoverzekering in? 

Een accessoire dekking bij een autoverzekering

Wat is een accessoire dekking bij een autoverzekering? Een accessoire dekking is een verzekering tegen schade aan jouw auto accessoires, zoals speciale velgen, dure geluidsapparatuur of een trekhaak. Het hangt van de dekking van je autoverzekering af of schade aan een accessoire vergoed wordt. Als je alleen een WA dekking hebt dan wordt alleen de schade vergoed die jij bij een ander veroorzaakt. Schade aan je eigen auto en de accessoires wordt dus niet vergoed. Heb je een Beperkt Casco dekking of een All risk dekking dan hangt een vergoeding van schade aan een accessoire vaak af van:

  • het moment waarop de accessoires gemonteerd zijn
  • de waarde van de accessoires
  • of je een aanvullende accessoire dekking hebt afgesloten

Als je een accessoire dekking afsluit, doe je dat voor de accessoires die door jezelf of de vorige eigenaar aan het voertuig zijn toegevoegd. De accessoires die door de autofabriek in de auto zijn gemonteerd, zijn standaard meeverzekerd in je autoverzekering. Dus als de lichtmetalen velgen in de fabriek al op de auto zaten, hoef je die niet extra te verzekeren.

De accessoire dekking bij een ANWB Autoverzekering

Bij een ANWB Autoverzekering profiteer je van een ruime accessoire dekking. Jouw auto accessoires zijn tot maar liefst € 2.500,- gratis meeverzekerd als je een Beperkt casco dekking of een All risk dekking hebt. Heb je accessoires die meer waard zijn dan € 2.500,-? Sluit dan een aanvullende accessoire dekking af met een verzekerd bedrag tot €5.000,-.