Naar artikel

Accessoiredekking autoverzekering

Een accessoiredekking is een verzekering tegen schade aan de accessoires van jouw auto, zoals speciale velgen, dure geluidsapparatuur of een trekhaak. Jouw auto verzeker je natuurlijk voor schade en diefstal. Maar als je een autoverzekering afsluit, wil je natuurlijk ook dat je accessoires van jouw auto goed verzekerd zijn.


Een accessoiredekking bij een autoverzekering

Het hangt van de dekking van je autoverzekering af of schade aan de accessoires vergoed wordt. Als je een WA-dekking hebt, dan wordt alleen de schade vergoed die jij bij een ander veroorzaakt. Schade aan je eigen auto en accessoires wordt dus niet vergoed. Heb je een WA + Beperkt Casco dekking of een WA + Volledig Casco (All risk) dekking? Dan hangt de vergoeding van de schade aan accessoires af van:

  • het moment waarop de accessoires gemonteerd zijn
  • de waarde van de accessoires
  • of je een aanvullende accessoiredekking hebt afgesloten

Wat zijn accessoires bij een auto?

Als je een accessoiredekking afsluit, doe je dat voor de accessoires die door jezelf of de vorige eigenaar aan het voertuig zijn toegevoegd of ingebouwd. Deze accessoires worden door verzekeraars gezien als een aanvulling op de uitrusting van de auto en vallen daarmee onder de accessoiredekking. Zoals een speciale geluidsinstallatie die later is ingebouwd, een trekhaak of alarm.

De accessoires die door de autofabriek in de auto zijn gemonteerd, zijn standaard meeverzekerd in je autoverzekering. De waarde zit dan inbegrepen in de cataloguswaarde van je auto. Dus als de lichtmetalen velgen in de fabriek al op de auto zaten, hoef je deze niet extra te verzekeren.

Wat valt onder de accessoiresdekking van jouw auto?

Bij de ANWB Autoverzekering profiteer je van een ruime accessoiredekking. Jouw autoaccessoires zijn tot €2.500,- gratis meeverzekerd als je een Beperkt Casco dekking of een All risk dekking hebt. Heb je accessoires die meer waard zijn dan €2.500,-? Sluit dan een aanvullende accessoiredekking af met een verzekerd bedrag tot €5.000,-. Let op: deze dekking kun je alleen telefonisch afsluiten.

Accessoiresdekking afsluiten

Wil je een accessoiresdekking op de ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.