Aanschafwaarderegeling

Een aanschafwaarderegeling sluit je af bij een autoverzekering als je kort daarvoor een andere auto hebt gekocht. Is je auto total loss verklaard of gestolen en heb je een aanschafwaarderegeling bij uw autoverzekering, dan krijg je de aanschafwaarde van je auto terug. Eenvoudig gezegd betekent dit dat je het bedrag vergoed krijgt wat je voor jouw auto betaald hebt. Met dit bedrag kan je dan weer een soortgelijke auto kopen. De regeling geldt vaak voor nieuwe en tweedehands auto's.    

De aanschafwaarderegeling verschilt per autoverzekering

Bij iedere autoverzekering gelden er andere voorwaarden voor de aanschafwaarderegeling. Een aanschafwaarderegeling geldt bijvoorbeeld bij de ene autoverzekeraar voor 1 jaar en bij de ander voor 3 jaar. Is de periode voorbij dan wordt vaak alleen nog de dagwaarde uitgekeerd. Niet alleen de duur van de aanschafwaarderegeling is belangrijk maar ook het maximale bedrag dat een autoverzekeraar uitkeert. Laat je hierover goed informeren.

De aanschafwaarderegeling bij ANWB Autoverzekeringen

Ook de ANWB Autoverzekeringen bieden een aanschafwaarderegeling. Met de All risk dekking van de ANWB heb je standaard het eerste jaar recht op de aanschafwaarderegeling. Je kan ervoor kiezen om tegen betaling de duur te verlengen tot 3 jaar.

Met een aanschafwaarderegeling van de ANWB Autoverzekeringen ben je er zeker van dat je:

  • bij totaal verlies van je auto de aanschafwaarde van de auto vergoed krijgt;
  • een aanschafwaarde tot maar liefst 75.000 euro kunt verzekeren;
  • de marktwaarde vergoed krijgt bij een aanschafwaarde boven de 75.000 euro. Voor de marktwaarde hanteren wij de waarde conform de ANWB Bovag koerslijst + 10%.

Stap nu gemakkelijk over

Naast deze aantrekkelijk aanschafwaarderegeling bieden de ANWB Autoverzekeringen veel meer voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering korting verdienen met een veilig rijstijl. Wil je jouw oude autoverzekering opzeggen? Uiteraard helpen wij je daarmee zodat je overstap snel is geregeld.

Bekijk de autoverzekeringen