Naar artikel

Aanschafwaarderegeling

Wat houdt de aanschafwaarderegeling in?

Is je auto total loss verklaard of gestolen en heb je een aanschafwaarderegeling bij jouw autoverzekering? Dan krijg je de aanschafwaarde van je auto terug! Eenvoudig gezegd betekent dit dat je het bedrag vergoed krijgt wat je voor jouw auto hebt betaald.

De aanschafwaarderegeling verschilt per autoverzekering

Bij iedere autoverzekering gelden er andere voorwaarden voor de aanschafwaarderegeling. Een aanschafwaarderegeling geldt bijvoorbeeld bij de ene autoverzekeraar voor 1 jaar en bij de ander voor 3 jaar. Is deze periode voorbij, dan wordt vaak alleen nog de dagwaarde uitgekeerd. Niet alleen de duur van de aanschafwaarderegeling is belangrijk, maar ook het maximale bedrag dat een autoverzekeraar uitkeert. Laat je hierover goed informeren.

De aanschafwaarderegeling bij ANWB Autoverzekering

Ook de ANWB Autoverzekering biedt een aanschafwaarderegeling. Met de All Risk dekking van de ANWB heb je standaard het eerste jaar recht op de aanschafwaarderegeling. Je kan ervoor kiezen om tegen betaling de duur te verlengen tot 3 jaar.

Met de aanschafwaarderegeling van de ANWB Autoverzekering ben je er zeker van dat je:

  • bij diefstal of totaal verlies van je auto de nieuwwaarde voor nieuwe auto’s en de aanschafwaarde van occasions tot maximaal €75.000,- vergoed krijgt. Je krijgt dan de nieuwwaarde of het hele aankoopbedrag van je auto terug. Heb je gekozen voor de 3 jaar aanschafwaardegarantie? Dan vergoeden wij tot 3 jaar na de aanschafdatum het bedrag dat je ervoor betaald hebt. Dit geldt voor nieuwe auto’s en occasions.
  • is de aanschafwaarde hoger dan €75.000, dan krijg je de marktwaarde vergoed. Voor de marktwaarde hanteren wij de waarde conform de ANWB Koerslijst +10%.

Bij diefstal of totaal verlies moet je een originele aankoopnota van een autobedrijf dat is ingeschreven bij de Nederlandse Kamer Van Koophandel kunnen overhandigen.

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.