Naar artikel

Geniet van een veelzijdige rondreis door San Francisco

Een vakantie in San Francisco is niet in één zin te omschrijven: er is zoveel te beleven in deze stad aan de westkust van de staat Californië. Van een bezoek aan het eiland Alcatraz tot een fietstocht over de Golden Gate Bridge, van een wandeling door Chinatown tot de beklimming van de Twin Peaks. Voor zowel jong als oud is een rondreis door San Francisco een onvergetelijke vakantie.

Bekijk hier alle reizen naar de Verenigde Staten

Op zoek naar wat anders?

De twaalf leukste bezienswaardigheden van de Verenigde Staten

De twaalf leukste bezienswaardigheden van de Verenigde Staten

Het land van de ‘American Dream’ en torenhoge wolkenkrabbers. Van natuurwonderen in nationale parken tot metropolen als San Francisco.

Auto huren op vakantie

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Huur een auto met ledenvoordeel
Nu€10,-korting

Huur een auto met ledenvoordeel

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

The Golden Gate Bridge: de beroemdste brug wereldwijd

Uiteraard mag tijdens een rondreis door San Francisco een tocht over The Golden Gate Bridge niet ontbreken. De beroemdste brug ter wereld vormt een onderdeel van de zeven wonderen van de moderne wereld. In 4 jaar tijd werd de brug gebouwd en officieel geopend in 1937. Dankzij deze brug hoefden de inwoners niet langer met de veerboot naar de overkant van de baai. De bouw was niet zonder risico: maar liefst elf bouwvakkers kwamen om, en negentien werden er gered door het gespannen net onder de brug. Maak een prachtige fietstocht over de brug en geniet van het uitzicht over de prachtige skyline. Het mooiste uitzicht voor een vakantiefoto van de brug heb je bij de Battery East Trail.

Alcatraz, het beruchte gevangeniseiland

Circa 2,5 kilometer van de kust verwijderd ligt Alcatraz. De beroemde gevangenis bevindt zich op het eiland met dezelfde naam. Eerst was het een militair fort, maar van 1943 tot 1963 werd het veranderd in een federale gevangenis. Bekende criminelen als Al Capone werden hier gevangen gehouden. Let er bij een bezoek aan Alcatraz op dat je kaarten van tevoren moet reserveren. Het bezoek aan het eiland duurt minimaal 3 uur en is inclusief boottocht en audiotour.

De grootste Chinatown buiten Azië

San Francisco beschikt over een van de grootste Chinatowns buiten Azië. Wandel door de straten en waan je even in China. Hier zijn ooit de gelukskoekjes uitgevonden. Bezoek de San Francisco Fortune Cookie Factory en kom alles te weten over deze traditie.