Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Iconische bezienswaardigheden op vakantie in New York

The Big Apple, the city that never sleeps: op vakantie in New York ontdek je waar deze beroemde stad zijn bijnamen aan dankt. Naast alle bekende bezienswaardigheden zijn er ook meer onbekende plaatsen die je niet mag missen. Bovendien is New York een prima startpunt voor een ontdekkingstocht langs de Amerikaanse oostkust.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van New York 

Meer dan enige andere stad is New York de stad van de Amerikaanse Droom. If you can make it here, you can make it anywhere.

Meer aanbod voor New York

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu10%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

Een vakantie naar New York

Ontdek tijdens een vakantie naar New York waar deze stad de bijnaam 'The Big Apple' aan dankt. Een wereld van diversiteit ligt aan je voeten. Van de Brooklyn Bridge tot Central Park: in New York beleef je gegarandeerd een onvergetelijke vakantie. 

Het symbool van New York

Een vakantie in New York is niet compleet zonder dat je een kijkje hebt genomen bij het Vrijheidsbeeld: hét symbool van de stad en eigenlijk heel de Verenigde Staten. Lady Liberty was in de 19e eeuw een cadeau van de Fransen aan Amerika en werd voor de immigranten die tussen 1892 en 1954 aankwamen op Ellis Island het eerste wat zij van de VS zagen. Op het immigratie-eiland staat tegenwoordig een museum over deze periode. Voor het beste uitzicht over New York ga je naar het observatiedek van het Empire State Building. Bij helder weer kijk je zo'n 70 kilometer ver en het geeft een duizelingwekkend beeld van hoe groot de metropool New York is.

Drukte en rust dicht bij elkaar

Je moet er zijn geweest op vakantie in New York: Times Square. Beroemd vanwege de talrijke lichtreclames en het aftelmoment tijdens oudjaarsavond. Het is ook de poort naar de theaters van Broadway en de plek om nog een kaartje te scoren voor een (meestal onbekende) voorstelling. Van de drukte van dit verkeersknooppunt wandel je in zo'n 10 minuten naar een oase van rust in Central Park. Met een oppervlakte van 3,5 vierkante kilometer is er voldoende plek om even op adem te komen. Hier wandel je door de beroemde laan met bomen van The Mall, maak je een boottocht over The Lake of ontdek je het stadspark tijdens een rit met een paardenkoets.

Onbekende plekken tijdens je vakantie New York

Een langere vakantie in New York is een uitgelezen moment om ook onbekende plekken in de stad te bezoeken, zeker wanneer je alle hoogtepunten hebt gehad. Wil je mooie foto's maken van de onmiskenbare skyline van New York? Bezoek Brooklyn Bridge Park, met uitzicht op de beroemde brug en die iconische skyline. Ook bijzonder is de New York High Line: een oude bovengrondse treinbaan die is omgetoverd tot park. Vanuit Manhattan ben je binnen een uur op Coney Island. Deze wijk op een eiland aan de zuidwestkant van Brooklyn heeft naast brede stranden ook een bruisende pier inclusief attractiepark en aquarium.

Dagtrips buiten New York

Een vakantie in New York is ook zeer geschikt om een aantal andere steden aan de oostkust van de VS te bezoeken. Met een huurauto ben je in ongeveer 1 uur in Philadelphia. Hier maak je een stadstour langs hoogtepunten als Independence Hall, waar op 4 juli 1776 de Onafhankelijkheidswet werd aangenomen, en de Liberty Bell, een van de bekendste symbolen van de Onafhankelijkheidsoorlog. In zo'n 3 uur ben je met de auto in hoofdstad Washington: het hart van de Amerikaanse politiek. Ook Boston is een aanrader. Hier wandel je de Freedom Trail langs de historische bezienswaardigheden in de stad.