Bezienswaardigheden Verenigde Staten

De Verenigde Staten, immens groot en bijzonder. Tijdens een rondreis door de Verenigde Staten kom je langs verschillende plekken die je nooit van je leven meer zult vergeten. De Verenigde Staten heeft veel pareltjes, en wij hebben hier een paar van voor jou op een rijtje gezet. 

Niagarawatervallen

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van de Verenigde Staten en een plek die je niet kunt overslaan tijdens je rondreis door de Verenigde Staten. De Niagara watervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie verschillende delen, de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. De Niagara watervallen zijn niet de diepste watervallen ter wereld, maar de hoeveelheid water en de breedte maakt de waterval zo spectaculair. En dit niet alleen overdag, door een geweldig spel van lichten is de waterval 's nachts ook erg mooi!

Het Vrijheidsbeeld

Het 46 meter hoge beeld was een geschenk van Frankrijk ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en als teken van vriendschap. Sindsdien is het Vrijheidsbeeld het kenmerk van New York en kan je een bezoekje hieraan niet overslaan tijdens je rondreis door de Verenigde Staten. Trappen leiden tot aan de kroon van het standbeeld van waaruit je een mooi uitzicht hebt over Lower Manhattan.

Alcatraz

Alcatraz, het eiland dat zijn bekendheid heeft gekregen door de gelijknamige film en door de gevangenschap van "Al" Capone. Het eiland Alcatraz ligt in de Baai van San Fransico. Van 1934 tot 1963 was het in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis. Tegenwoordig is het eiland een beschermd gebied en een National Historic Landmark. Ook vind je op dit eiland de oudste vuurtoren van de westkust van de Verenigde Staten.

Yosemite National Park

In het Oosten van Californië vind je Yosemite National Park en was één van de eerste nationale parken in de Verenigde Staten. Yosemite is bekend om de Yosemite Valley, een door gletsjers ontstaan dal met granieten rotswanden. In Yosemite National Park loop je door een wonderwereld. Versere lucht is er bijna niet te vinden en de grootte van dit park is erg indrukwekkend. Het is zeker een bezoekje waard.

Vakanite Verenigde Staten boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Verenigde Staten met eigen ogen te zien? Boek je (rond)reis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk onze aanbiedingen naar de Verenigde Staten

Bekijk ook de rondreizen van onze reisdochters

Bekijk meer mogelijkheden voor een rondreis naar Noord-Amerika bij reisdochter Fox, gegarandeerd een unieke ervaring.