Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Culturele hoogtepunten en natuurschoon op rondreis in New York

Op een rondreis in New York bezoek je de city that never sleeps en maak je uitstapjes naar andere bijzondere plekken aan de Amerikaanse oostkust.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van New York 

Meer dan enige andere stad is New York de stad van de Amerikaanse Droom. If you can make it here, you can make it anywhere.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

Highlights van New York

Het Vrijheidsbeeld, Empire State Building, Central Park, Times Square: een rondreis in New York begint met de hoogtepunten van de stad. Vanaf het Empire State Building geniet je van een adembenemend uitzicht over de metropool. Ook bezoek je het symbool van de stad: het Vrijheidsbeeld. Lady Liberty wordt gezien als een teken van verwelkoming van iedereen. In Manhattan liggen drukte en rust dicht bij elkaar: het levendige Times Square met zijn uitbundige lichtreclames ligt op loopafstand van het immense Central Park. Hier maak je een rit met de paardenkoets. De beste plekken om te shoppen zijn Fifth Avenue en SoHo.

Het hart van de politiek

Een bezoek aan New York is goed te combineren met stops in twee belangrijke plaatsen in de Amerikaanse politieke geschiedenis. In Philadelphia bezoek je Independence Hall, waar op 4 juli 1776 de onafhankelijkheid werd getekend, en zie je de Liberty Bell: een van de bekendste symbolen van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Hoofdstad Washington is het hart van de politiek. Hier neem je een kijkje bij iconische plekken als het Witte Huis, het Capitool en de National Mall, maar ook het indrukwekkende Arlington Cemetery, waar naast oorlogshelden ook presidenten liggen begraven.

Spectaculair natuurgeweld

Op rondreis in New York en omgeving mag een bezoek aan een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen niet ontbreken. De Niagarawatervallen liggen op de grens van Amerika en Canada. De watervallen zijn imposant vanwege de breedte en hoeveelheid water die passeren. Het meest bekend zijn de Horseshoe Falls. Circa 90 procent van de rivier Niagara stroomt over deze watervallen, die grotendeels op Canadees grondgebied liggen. Tijdens een boottocht met de beroemde boot Hornblower kom je heel dicht bij de Horseshoe Falls en ervaar je de kracht waarmee het water naar beneden stort.