Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek het kleurrijke Amerika tijdens een vakantie in New Orleans

New Orleans is bruisend, zwoel en muzikaal. Gedurende een vakantie in de stad maak je kennis met de kleurrijke historie en goedlachse inwoners. De machtige rivier Mississippi heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de van oorsprong Franse kolonie. In 1718 werd de stad gesticht, en is daarmee een van de oudste steden van de Verenigde Staten. Slenter door de sfeervolle straten met karakteristieke balkons, winkel in charmante vintageshops of ontdek de beste live jazzmuziek in een van de toprestaurants.

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar de Verenigde Staten 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar de Verenigde Staten.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

De statige herenhuizen van het Garden District

Weelde, schoonheid en traditie vind je terug in het eeuwenoude Garden District van New Orleans. Maak tijdens een vakantie in New Orleans een uitstap naar de best bewaarde collectie van vooroorlogse herenhuizen, prachtig aangelegde tuinen en zuiderse charme. Het district werd opgezet na de Louisiana Purchase, waarbij de Amerikanen de staat van de Fransen aanschaften. Nog altijd zijn de schilderachtige woningen in de sprookjesachtige wijk een lust voor het oog.

Een boottocht over de bayou's

Uniek voor het zuiden van de Verenigde Staten zijn de bayou's. Deze moerasachtige meren huisvesten unieke wilde diersoorten. Maak tijdens een vakantie in New Orleans een boottocht door het bijzondere landschap met eeuwenoude cipressen. Onderweg kijk je je ogen uit en spot je mogelijk alligators, slangen en watervogels. Ook heb je hier kans wasberen, herten, muskusratten of wilde varkens tegen het lijf te lopen.

Het unieke onderwaterleven in het Aquarium of the Americas

In de Verenigde Staten bevindt zich een overvloed aan schitterende aquaria in onder andere Georgia, Atlanta en Monterrey. Het Aquarium of the Americas is echter schitterend ingericht en daarom zeker een bezoek waard tijdens een vakantie in New Orleans. Wandel door een tunnel en bewonder het kleurrijke rif van de Cariben of bekijk de spelende zeeotters en pinguïns. Ook beschikt het aquarium over gigantische haaien, zeeschildpadden en pijlstaartroggen. Verder is er ook een insectarium en een dierentuin aanwezig met poema's, jaguars, zebra's, neushoorns en de zeldzame witte alligator.