Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Van de Big Apple tot de Golden State

Een camper biedt de ultieme vrijheid om de USA te verkennen. Bruisende steden, prachtige natuurparken en spectaculair entertainment.

Bekijk reizen 

Een camperreis door Amerika maken: yes, we can!

Het gaat er eindelijk van komen: je gaat die felbegeerde camperreis door Amerika maken. Pakweg drie tot wie weet hoeveel weken rondzwerven door het land waar je de wereldberoemde hoogtepunten aaneenrijgt. Natuurparken met een iconische status, muzikale metropolen en legendarische filmlocaties. En dan de romantiek van deze avontuurlijke roadtrip: een burger scoren bij een typisch Amerikaanse diner, de oneindige wegen door the middle of nowhere en de verschillende accenten Amerikaans die je tegenkomt. Omdat oneindig veel tv-producties hiervandaan komen, is je camperreis in Amerika een feest der herkenning.

Bekijk het aanbod van onze partners

Travelhome 

Travelhome is dé specialist voor wereldwijde camperreizen. Beleef op eigen tempo en in alle vrijheid de mooiste ervaringen met je eigen huis op wielen.

Camper huren bij ANWB 

Ervaar de ultieme vrijheid en huur een camper voor je volgende reis via de ANWB op Camper.nl. Keuze uit meer dan 20 bestemmingen, verspreid over 6 continenten. Betrouwbaar, simpel en snel. 

ANWB Camping 

Op zoek naar de perfecte camping voor je vakantie? Op anwbcamping.nl vind je meer dan 8.700 Europese campings en boek je direct jouw favoriet.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

Groot, groter, grootst

Met bijna tien miljoen vierkante kilometer zijn de Verenigde Staten op zijn zachtst gezegd aan de ruime kant. Dat zorgt voor een eindeloze hoeveelheid te volgen routes. Tijdens een camperreis door West-Amerika heb je de mogelijkheid om hippiestad San Francisco aan te doen, met zijn typische architectuur, Golden Gate Bridge en de klassieke kabeltram. In zee zie je de voormalige gevangenis Alcatraz liggen en vanaf de kade spot je luierende zeeleeuwen. Het sprookjesachtige Yosemite Park, de adembenemende Grand Canyon, gokstad Las Vegas midden in de woestijn van Nevada, ze bevinden zich allemaal op berijdbare afstanden van elkaar. En al die bezienswaardigheden voldoen aan typisch Amerikaanse afmetingen: groot, groter, grootst.

Muzikale bedevaart of wereldberoemd natuurpark

Je camperreis in West-Amerika leidt verder langs Los Angeles, met Hollywood als kraamkamer van talloze blockbusters. Muziekliefhebbers wagen de rit naar Seattle, dat intussen bijna een openluchtmuseum is geworden. MoPOP, (het popmuziekmuseum) en de wonderlijke Space Needle zijn hier de trekpleisters. Of zet je toch koers naar nationaal park Joshua Tree? De camper geeft je hoe dan ook veel vrijheid. Vanwege de ruimte en het zeer veelzijdige landschap wordt Amerika hét camperland bij uitstek genoemd.

Amerika met camper: nog meer inspiratie

Een camperreis in Amerika wordt tevens vaak geboekt om de Route 66 te berijden: een slordige 4000 kilometer van Chicago naar de Stille Oceaan. Anderen houden weer van rauwe steden zoals Detroit, dat net als New Orleans en Nashville een rijke muziekgeschiedenis kent. En uiteraard lonken de wolkenkrabbers van New York, de stranden van Florida of een paar dagen in de Mississippi Delta. Regeringsstad Washington staat weer bekend om zijn bijzondere architectuur. Tijdens je camperreis is alles waar wat je hoorde: veel plekken zijn precies zoals ze in films en series schitterden. Hoe mooi is het om dat een keer met eigen ogen te zien?

Amerika met een camper verkennen: belangrijke tips

Om zo veel mogelijk te zien, is een verblijf van minimaal drie weken aan te raden. Er komt veel op je af. Een camper huren in Amerika, acclimatiseren, wennen aan de rijstijl en verkeersregels, alle indrukken verwerken. Gun jezelf dus de tijd en stippel ruim van tevoren je onvergetelijke route uit. Wildkamperen is in Amerika op weinig plekken toegestaan. Maak daarom gebruik van een van de vele campings om boetes te voorkomen en een extra laag sfeer toe te voegen aan je camperreis door Amerika.