Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

  • Je hebt een geldig paspoort nodig. Controleer of het document ruim voldoende geldig is, voor het geval dat het verblijf langer mocht duren dan gepland.
  • Je hebt in de meeste gevallen een ESTA nodig als je korter dan 90 dagen op vakantie gaat naar Amerika.

Alles over ESTA aanvragen 

  • Je hebt een visum nodig als je bijvoorbeeld gaat werken in de Verenigde Staten of als je langer dan 90 aaneengesloten dagen wilt verblijven. Ook moet je een visum aanvragen als je niet in aanmerking komt voor een ESTA.  

Vraag visum aan 

Let op: Het is slim om kort voor vertrek de meest actuele gegevens met betrekking tot het verkrijgen van een visum en de geldigheid van je paspoort te controleren bij het Consulaat van de Verenigde Staten. Het kan plotseling wijzigen. 

Welke vragen staan er op het douaneformulier?

Bij het reizen naar de Verenigde Staten moet je voor de landing een douaneformulier invullen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kan dit online worden gedaan. Deze vragen helpen de douane in Amerika bij het beoordelen van mogelijke risico's en het handhaven van douaneregels. Op het formulier worden onder andere vragen gesteld over:

  • Het doel van je reis
  • Het adres van je verblijf
  • Meegebrachte goederen
  • Eerdere problemen met de douane, immigratie of beveiliging

Het invullen duurt niet lang, maar zorg ervoor dat je alles naar waarheid invult en wees voorbereid op een mogelijke inspectie van je bagage door de douane.

Is mijn rijbewijs geldig in Amerika?

Je Nederlandse rijbewijs is geldig in de Verenigde Staten, ook bij het huren van een auto of motor. Aangeraden wordt om een internationaal rijbewijs te kopen in de ANWB Winkel omdat veel verhuurbedrijven hier toch om vragen.

Vind een winkel 

Let op: Het IRB is geen vervanging voor je Nederlandse rijbewijs, beide documenten moeten worden meegenomen. Ook heb je een creditcard nodig bij het huren van een auto.

Huur een auto 

Campers, brom- en snorfietsen

Voor het besturen van een camper met een gewicht tussen 3500 en 7500 kg is een rijbewijs C1 of C verplicht, in de praktijk wordt vaak rijbewijs B geaccepteerd. Voor het besturen van brom- en snorfietsen is een rijbewijs vereist, behalve in de staat West Virginia. 

ESTA of visum aanvragen voor Amerika 
Heb jij een ESTA of een visum nodig om op vakantie te gaan naar Amerika? Hier leggen we uit hoe je deze aanvraagt.
Bagage: wat mag mee naar de Verenigde Staten? 
Weet jij hoeveel alcohol, tabak of welke medicijnen je mag invoeren bij de douane in de Verenigde Staten? Bekijk het hier.
Betalen in de Verenigde Staten 
Kan ik betalen met mijn pinpas in Amerika? Waar kan ik geld pinnen of wisselen in de Verenigde Staten en hoeveel fooi moet ik geven? Je leest het hier.

Handig voor je vakantie naar Amerika

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Tot 50% korting
Relaxed op reis deze zomer? 

Van comfortabele kleding tot reis- en kampeerartikelen, ontdek ze in de (Web)Winkel. ennuh het is ook nog SALE!