Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dwaal door het historische Sevilla

Bezoek de kathedraal, ontdek de tuinen van het Alcázar en proef heerlijke tapas.

Bekijk reizen 

Historie, architectuur en tapas tijdens een vakantie in Sevilla

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van kunst en cultuur. Tijdens een vakantie in Sevilla kijk je je ogen uit. Dwaal door de smalle straten en stegen van het historische centrum, wandel door de tuinen van het Alcázar en zie de zon ondergaan vanaf de bijzondere houten constructie Metropol Parasol.

Naar welke vakantie in Sevilla ben je op zoek?

Tips en informatie voor jouw vakantie in Sevilla

De mooiste bezienswaardigheden van Spanje 

Van grillige kusten en steile bergen in het noordwesten tot flamboyante pleinen en statige architectuur in het oosten. Een land vol historische schatten en waar rijkelijk versierde kathedralen boven de stad uitsteken.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Bewonder het Koninklijk Paleis van Sevilla

Is het je eerste keer in de historische stad? Dan mag je het Alcázar van Sevilla niet missen. Het Koninklijk Paleis ligt naast de kathedraal van Sevilla en is opgetrokken in mudéjar-architectuur: een bouwstijl waarin christelijke en moslimtradities zijn verenigd. Oorspronkelijk was het bouwwerk echter een islamitisch paleis. Door de jaren heen zijn er diverse veranderingen doorgevoerd aan het paleis, waardoor de stijlen zijn aangepast naar onder andere de gotische bouwstijl. Maak ook zeker een wandeling door de uitgestrekte tuinen. In de zomermaanden worden hier gezellige avondconcerten gegeven en krijg je een aanstekelijke portie Spaanse levensvreugde mee.

Dwaal door het historische centrum van Sevilla

Het historische centrum van de stad ontdek je uitstekend te voet of op de fiets. Het Plaza de España staat bekend als een van de mooiste pleinen ter wereld. Rondom het halvemaanvormige plein bewonder je bouwwerken in typisch Andalusische bouwstijl met talrijke decoratieve details in aardetinten. Het plein is een ideale plek voor een pauze, om weg te dromen en van de zon te genieten. Ook de arena voor stierengevechten, de Maestranza, is een bezoek waard vanwege de extravangante 18e-eeuwse architectuur. Vervolg je weg naar de bruisende wijk Santa Cruz. Deze voormalig joodse wijk grenst aan het centrum en telt vele bars en kleine winkels en boetieks. Dit is de oudste wijk van Sevilla en dé plek om de tango te dansen.

Eet de lekkerste tapas

Tijdens je vakantie naar Sevilla wil je natuurlijk kennismaken met de smaakvolle Andalusische keuken. Om de culinaire parels van Sevilla te leren kennen, ga je op foodtour: een bijzondere manier om de stad te ontdekken en de vele geuren en smaken van de regio te ruiken en te proeven. Een foodtour is ook uitstekend te combineren met een wijnproeverij. Voor een lekker tapasdiner kun je op allerlei plekken in de stad terecht, maar een absolute aanrader is de overdekte markt Lonja de Feria. Bij de traditionele kramen en tapasbars proef je het échte Spanje. Ook een traditionele paella of verse zeevruchten vind je hier. Dineren doe tijdens je vakantie in Sevilla overigens pas heel laat: ’s zomers is 10 uur 's avonds het moment om aan tafel te gaan. Ga dus niet te vroeg lunchen, want dan krijg je waarschijnlijk al eerder trek.