Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Geniet op fietsvakantie op Mallorca van activiteit, ontspanning, natuur en cultuur

Een fietsvakantie op Mallorca biedt je zon, glooiende landschappen en bergmassieven. Met zijn vele onontdekte stranden en rijke natuur en cultuur is dit grootste eiland van de Balearen de ideale plek voor een combinatie van activiteit en ontspanning. Groene vlaktes, machtige bergen en levendige badplaatsen: je vindt het er allemaal. Achter de kustlijn fiets je heerlijk door de geurige dennenbossen en schilderachtige dorpen.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Proef van de heerlijke delicatessen met zeezout in Ses Salines

In Ses Salines draait alles om het zout uit de zoutpannen bij Colonia de Sant Jordi. Overal in de lokale winkels vind je producten gemaakt met zeezout. Het is heerlijk om hier uitgebreid rond te snuffelen en te proeven. De leuke stad straalt met zijn vele terrassen bovendien veel gezelligheid uit. Rijd je door naar de Cap de Ses Salines, dan wacht je een prachtig wit strand, dat in het weekend ook populair is onder de lokale bevolking. Het uitzicht is magnifiek, met een combinatie van machtige rotsen, kleurrijk blauw en groen water en nabijgelegen kleine eilanden.

Luister naar een uniek concert bij een ondergronds meer

Een bijzondere badplaats met een mooie haven om te bezoeken tijdens je fietsvakantie op Mallorca is het traditionele vissersdorp Porto Cristo. Het strand is er klein maar fijn en je huurt er ligstoelen of maakt een tocht met de waterfiets. Op zondagochtend struin je er heerlijk rond over de traditionele markt om te genieten van de lokale delicatessen. Pal naast de badplaats liggen de grotten van Drach. Hier vind je het grootste ondergrondse meer van Europa. Tijdens een tour langs deze bezienswaardigheid geniet je van een uniek klassiek concert van musici op gondels.

Verken de bergen tijdens je fietsvakantie op Mallorca

In het (noord)westen verken je het machtige Tramuntanagebergte met als hoogste punt de Puig Major van 1445 meter. Hier geniet je volop van de woeste kliffen en groene valleien. De bergketen is goed bereikbaar en onderweg geniet je van spectaculaire uitzichten op het ruige landschap. Een indrukwekkende kloof in dit gebied is de Torrent de Pareis. Het is een vogelreservaat waar je bijzondere vogels als de blauwe rotslijster en de rotszwaluw spot.