Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Geniet op fietsvakantie op Mallorca van activiteit, ontspanning, natuur en cultuur

Een fietsvakantie op Mallorca biedt je zon, glooiende landschappen en bergmassieven. Met zijn vele onontdekte stranden en rijke natuur en cultuur is dit grootste eiland van de Balearen de ideale plek voor een combinatie van activiteit en ontspanning. Groene vlaktes, machtige bergen en levendige badplaatsen: je vindt het er allemaal. Achter de kustlijn fiets je heerlijk door de geurige dennenbossen en schilderachtige dorpen.

Bekijk hier alle reizen naar Spanje

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar Spanje

Alles voor je vakantie naar Spanje

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Spanje.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Proef van de heerlijke delicatessen met zeezout in Ses Salines

In Ses Salines draait alles om het zout uit de zoutpannen bij Colonia de Sant Jordi. Overal in de lokale winkels vind je producten gemaakt met zeezout. Het is heerlijk om hier uitgebreid rond te snuffelen en te proeven. De leuke stad straalt met zijn vele terrassen bovendien veel gezelligheid uit. Rijd je door naar de Cap de Ses Salines, dan wacht je een prachtig wit strand, dat in het weekend ook populair is onder de lokale bevolking. Het uitzicht is magnifiek, met een combinatie van machtige rotsen, kleurrijk blauw en groen water en nabijgelegen kleine eilanden.

Luister naar een uniek concert bij een ondergronds meer

Een bijzondere badplaats met een mooie haven om te bezoeken tijdens je fietsvakantie op Mallorca is het traditionele vissersdorp Porto Cristo. Het strand is er klein maar fijn en je huurt er ligstoelen of maakt een tocht met de waterfiets. Op zondagochtend struin je er heerlijk rond over de traditionele markt om te genieten van de lokale delicatessen. Pal naast de badplaats liggen de grotten van Drach. Hier vind je het grootste ondergrondse meer van Europa. Tijdens een tour langs deze bezienswaardigheid geniet je van een uniek klassiek concert van musici op gondels.

Verken de bergen tijdens je fietsvakantie op Mallorca

In het (noord)westen verken je het machtige Tramuntanagebergte met als hoogste punt de Puig Major van 1445 meter. Hier geniet je volop van de woeste kliffen en groene valleien. De bergketen is goed bereikbaar en onderweg geniet je van spectaculaire uitzichten op het ruige landschap. Een indrukwekkende kloof in dit gebied is de Torrent de Pareis. Het is een vogelreservaat waar je bijzondere vogels als de blauwe rotslijster en de rotszwaluw spot.