Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek een rijke geschiedenis op vakantie in Catalonië

Op vakantie in Catalonië maak je van dichtbij kennis met de rijke geschiedenis en typische cultuur van deze bijzondere Spaanse regio. Hoewel je hoofdstad Barcelona zeker niet mag missen, zijn er nog diverse andere Catalaanse steden die de moeite waard zijn. De schitterende natuur maakt de vakantie helemaal compleet.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Catalonië 
Catalonië heeft meer te bieden dan Barcelona. Wandel door de Joodse wijk van Girona, verken het historische Vila Vella in Tossa de Mar en begeef je tussen de picknickende locals in Malgrat.

Meer aanbod voor Catalonië

Bekijk het aanbod van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

De ziel van het Catalaanse volk

Op zo'n 50 kilometer van Barcelona ligt de mysterieuze berg Montserrat, een belangrijke spirituele plek voor de Catalanen. Je ontdekt hier tijdens je vakantie in Catalonië naast een schitterende natuur ook een indrukwekkend Benedictijns klooster en een basiliek waar een beeld van de donkere Maagd Maria staat, La Moreneta. Tussen de rotsen van Montserrat maak je een prachtige wandeling. Natuurliefhebbers raken tijdens een boottocht betoverd door de rivierdelta van de Ebro, waar op circa 8000 hectare aan wetlands en rijstvelden honderden vogelsoorten leven. Net zo bijzonder is het vulkanische gebied La Garrotxa en Estany de Banyoles, met 38 niet-actieve vulkanen. Dit gebied leent zich bij uitstek om te wandelen, fietsen en watersporten bij het azuurblauwe meer van Banyoles.

Sprookjesachtige architectuur in hoofdstad Barcelona

De Catalaanse hoofdstad Barcelona moet je zeker zien, al was het alleen maar voor de sprookjesachtige architectuur van de beroemde architect Antoni Gaudí. Naast de imposante Sagrada Família zijn ook Casa Milà met zijn bizarre vormen en kleurige mozaïeken en het hooggelegen stadspark Güell de moeite waard. Barcelona is niet de enige culturele parel die je op vakantie in Catalonië ontdekt. In het noorden ligt Girona, met zijn goed bewaarde stadsmuren rond de oude wijk Barri Vell. Hier bezoek je onder meer een aantal Arabische badhuizen en de gotische kathedraal, die door de Moren werd gebruikt als moskee. In het zuiden van Catalonië ligt de havenstad Tarragona, vol ruïnes uit de Romeinse tijd. Vlakbij bezoek je de stad Reus en het geboortehuis van Gaudí.