Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vakantiehuis in Catalonië: meer dan Barcelona en de costa’s

Zeg je Catalonië, dan denken veel mensen aan Barcelona, de Costa Brava en Lloret de Mar. Een verblijf in een vakantiehuis in Catalonië is de perfecte gelegenheid om te ontdekken wat deze Spaanse regio nog meer te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld natuurpark Cap de Creus (nabij Roses) waar je ook kunt duiken. Meer natuurschoon vind je misschien wel rondom je vakantiehuis in Catalonië, maar in ieder geval bij de kloof van Mont Rebei en de Delta de l'Ebre. Ben je vooral geïnteresseerd in de historie van de regio, dan zijn plaatsen als Girona, Tarragona en Tossa de Mar aanraders.

Vakantiehuizen met voordeel bij Interhome

Boek een vakantiehuis bij Interhome en profiteer van ANWB-ledenvoordeel. Bij Interhome heb je ruime keuze uit 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Je ontvangt bij je boeking een ANWB-cadeaukaart ter waarde van € 15,- en een cadeaubon voor een eco-fotoboek ter waarde van €37,99.

Vakantiehuizen per regio

Vakantiehuizen Catalonië binnenland 

Bij de ANWB heb je ruime keuze uit diverse vakantiehuizen in Catalonië. Bekijk het online aanbod.

Vakantiehuis Costa Brava 
Bij de ANWB heb je ruime keuze uit diverse vakantiehuizen aan de Costa Brava. Bekijk het online aanbod.
Vakantiehuis Barcelona 
Bij de ANWB heb je ruime keuze uit diverse vakantiehuizen in Barcelona. Bekijk het online aanbod.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Catalonië 
Catalonië heeft meer te bieden dan Barcelona. Wandel door de Joodse wijk van Girona, verken het historische Vila Vella in Tossa de Mar en begeef je tussen de picknickende locals in Malgrat.
Campings in Catalonië 

Ben je gek op kamperen? Hier vind je het aanbod van de leukste campings in Catalonië. Welke kies jij?

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De geboorteplaatsen van Gaudí en Dalí vanuit je vakantiehuis in Catalonië

Architect Antoni Gaudí heeft zijn sporen nagelaten in Barcelona met onder andere de Sagrada Família, maar zijn verhaal begon in Reus. Ook al staan hier geen gebouwen van de beroemde Catalaan (wel bijna tachtig andere modernistische gebouwen), je vindt hier wel een eerbetoon aan de man: het Gaudí Centrum. Dalí is een andere bekende figuur die geboren is in Catalonië, in Figueres om precies te zijn. Breng vanuit je vakantiehuis in Catalonië een bezoek aan deze stad en bewonder in Teatru-Museu Salvador Dalí het werk van deze kunstenaar.

Ga terug in de tijd in Tarragona

Tijdens je vakantie in Catalonië staan de buitenwijken van Tarragona in schril contrast met de schoonheid die in het oude centrum van de stad te vinden is. Bewonder de Catedral de Santa Maria, overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals een amfitheater en een aquaduct, en niet te vergeten de voorstellingen in de zomerperiode waarbij menselijke piramides (castells) 'gebouwd' worden van soms wel tien verdiepingen. Het fenomeen bestaat al sinds het einde van de 18e eeuw.