Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dit is waarom een creditcard onmisbaar is op vakantie

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. We zetten op een rij waarom een creditcard hartstikke handig is op reis!

1. Boeken van vliegtickets en je hotel

Ga je een reis boeken, dan kun je steeds vaker alleen met een creditcard betalen, vooral wanneer je direct bij het hotel of bij een buitenlandse vliegmaatschappij boekt. Op buitenlandse websites is het vaak de enige betaaloptie om je bestelling te kunnen afronden.

2. Aflevergarantie voor extra zekerheid

De ANWB Creditcard biedt extra zekerheid via de aflevergarantie. Gaat jouw hotel of vliegmaatschappij failliet, heb je geen SGR-garantie en dreig je hierdoor je geld te verliezen? Dan gaat creditcardmaatschappij International Card Services hiermee aan de slag en heb je recht op terugbetaling.

3. Je aankopen zijn verzekerd

Lekker shoppen op vakantie? Betaal met een creditcard en al je aankopen zijn 180 dagen verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Denk bijvoorbeeld aan die nieuwe zonnebril, mooi tas of nieuwe camera.

Meer informatie 

4. Snel door de tolpoort

Bij een tolpoort kun je contant betalen, maar met je creditcard gaat het veel sneller. Bekijk in de ANWB Reiswijzer per land of je tol moet betalen. 

Naar de ANWB Reiswijzer 

5. Voor noodgevallen

Pech onderweg en moet je een extra overnachting boeken? Of is die Spaanse paella niet goed gevallen en moet je naar een dokter? Met een creditcard op zak kun je altijd onverwachte kosten betalen. Wel zo'n veilig gevoel! Want hoewel je er niet van uitgaat, kan er altijd iets gebeuren op vakantie. Dan wil je je geen zorgen hoeven maken over het wel of niet kunnen betalen van (medische) hulp. Ook als je reis- of zorgverzekering het vergoedt moet er vaak toch ter plekke worden afgerekend. Met een bankpas kun je soms niet meer dan € 500 per dag betalen in het buitenland. Een creditcard heeft een ruimere bestedingslimiet.

6. Huurauto regelen

Lekker toeren door de bergen, langs witte stranden, naar romantische stadjes? Dat doe je natuurlijk met een huurauto! Maar wist je dat je dan bijna altijd een creditcard nodig hebt voor de borg van je auto? Dat geldt ook wanneer je autopech krijgt. Bekijk van tevoren of je met jouw Wegenwachtpakket recht hebt op vervangend vervoer. Is dat het geval? Ook dan heb je een creditcard nodig voor diezelfde borg. Controleer de voorwaarden van het autoverhuurbedrijf voordat je reserveert en zorg ervoor dat je voldoende kredietlimiet op je creditcard hebt.

In sommige landen is een internationaal rijbewijs vereist naast je nationale rijbewijs. Controleer de vereisten van het land waar je naartoe reist voordat je vertrekt en vraag het internationale rijbewijs aan in de ANWB-winkel.

7. Geen gedoe met vreemde valuta

In Europa betalen we in veel landen met dezelfde munt, maar ga je naar bijvoorbeeld de VS, Thailand of het VK, dan is dat anders. Met een creditcard betalen is in het buitenland veel gebruikelijker dan in Nederland. Neem je creditcard mee en je hebt geen gedoe met geld wisselen of heel veel cash op zak. Dat is niet alleen handig, maar ook heel veilig.

8. Gemakkelijk reizen met het ov in Londen

In het bezit van een creditcard waarmee je contactloos kunt betalen? Dan reis jij met Pay as you Go flexibel een dag of een week door Londen zonder extra tickets te kopen. En je betaalt nooit meer dan dat je werkelijk gebruikt.

De tarieven die je betaalt zijn exact hetzelfde als voor Oyster cards, alleen werkt het systeem nog makkelijker: je gebruikt gewoon je creditcard om in- en uit te checken op stations. Je hoeft dus niets op te laden. Nog geen creditcard met contactloos betalen? Vraag een contactloze creditcard aan

Ook handig voor jouw vakantie

Tips en informatie over betalen in het buitenland 
Ga je op vakantie naar het buitenland, zorg dan dat je verschillende betaal middelen meeneemt. Bekijk onze tips en informatie over betalen in het buitenland
Tips fooi geven in het buitenland 
Gewoon wat kleingeld op tafel gooien en dan zal het wel goed zitten met die fooi, toch? Nou nee, soms is een extraatje zelfs een belediging! Daarom: 7 tips over tippen in restaurants over de grens.
Zo betaal je makkelijk en veilig op vakantie 
Op vakantie maak je je het liefst zo min mogelijk zorgen. En vooral niet over zoiets belangrijks als geldzaken. Lees hier meer.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.