Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

8 redenen waarom een creditcard onmisbaar is op vakantie

Als je op vakantie gaat is een creditcard heel handig. Je hebt dan meteen de valuta die je nodig hebt bij je en je kunt er bijna overal over de hele wereld mee betalen, wat met je pinpas niet lukt. Een creditcard heeft nog meer voordelen op vakantie: je leest ze hier.

1. Vervangend vervoer betalen bij pech in het buitenland

Heb je pech in het buitenland en recht op vervangend vervoer vanwege jouw Wegenwachtpakket? Dan moet je in bijna álle gevallen de borg betalen met een creditcard.

Meer informatie vervangend vervoer 

2. Ruime bestedingslimiet voor noodgevallen

Pech onderweg en moet je een extra overnachting boeken? Of moet je onverwacht naar de dokter? Met een creditcard op zak kun je de onverwachte kosten betalen. Ook als je reis- of zorgverzekering het vergoedt moet je het vaak eerst voorschieten.

Creditcard gestolen op vakantie?

Bij verlies of diefstal van je creditcard kun je met een Gold of Silver card altijd kosteloos contant geld aanvragen zodat je niet zonder geld strandt op vakantie.

Noodgeld op reis: zo werkt het 

3. Boeken van vliegtickets en hotel

Ga je een reis boeken, dan kun je vaak alleen met een creditcard betalen, vooral wanneer je direct bij het hotel of bij een buitenlandse vliegmaatschappij boekt. Op buitenlandse websites is het vaak de enige betaaloptie om je bestelling te kunnen afronden.

4. Terugbetaling bij failliet hotel of vliegtuigmaatschappij

De ANWB Creditcard biedt extra zekerheid via de aflevergarantie. Gaat jouw hotel of vliegmaatschappij failliet, heb je geen SGR-garantie en dreig je hierdoor je geld te verliezen? Dan gaat creditcardmaatschappij International Card Services hiermee aan de slag en heb je recht op terugbetaling.

SGR-garantie uitgelegd  

5. Je aankopen zijn minimaal 180 dagen verzekerd

Mooie souvenirs gekocht op vakantie? Betaal met een creditcard en al je aankopen zijn minimaal 180 dagen verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Denk bijvoorbeeld aan die nieuwe zonnebril, mooie tas of nieuwe camera. Ook voor je vakantieinkopen voor vertrek.

Meer informatie aankoopverzekering 

6. Sneller door de tolpoortjes

Bij een tolpoort kun je contant betalen, maar met je creditcard gaat het veel sneller. Bekijk in de ANWB Reiswijzer per land of je tol moet betalen. 

Naar de ANWB Reiswijzer 

Tip: met een Tolbadge ga je nog sneller door de tolpoortjes, omdat je dan automatisch tol betaalt zonder te stoppen. Bestel 'm online of in de ANWB winkel.

Bestel tolbadge 

7. Huurauto op vakantie betalen

Voor het huren van een auto op vakantie heb je bijna altijd een creditcard nodig om de borg te betalen. 

Tip: In sommige landen is een internationaal rijbewijs vereist naast je nationale rijbewijs. Controleer de vereisten van het land waar je naartoe reist voordat je vertrekt en vraag het internationale rijbewijs aan in de ANWB-winkel.

8. Geen gedoe met vreemde valuta

In Europa betalen we in veel landen met dezelfde munt, maar ga je naar bijvoorbeeld de VS, Thailand of het VK, dan is dat anders. Met een creditcard betalen is in het buitenland veel gebruikelijker dan in Nederland. Neem je creditcard mee en je hebt geen gedoe met geld wisselen of heel veel cash op zak. Dat is niet alleen handig, maar ook heel veilig.

Ook handig voor jouw vakantie

Tips en informatie over betalen in het buitenland 
Ga je op vakantie naar het buitenland, zorg dan dat je verschillende betaal middelen meeneemt. Bekijk onze tips en informatie over betalen in het buitenland
Tips fooi geven in het buitenland 
Gewoon wat kleingeld op tafel gooien en dan zal het wel goed zitten met die fooi, toch? Nou nee, soms is een extraatje zelfs een belediging! Daarom: 7 tips over tippen in restaurants over de grens.
Zo betaal je makkelijk en veilig op vakantie 
Op vakantie maak je je het liefst zo min mogelijk zorgen. En vooral niet over zoiets belangrijks als geldzaken. Lees hier meer.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.