Veilig online betalen met de ANWB Visa Card

Online shoppen is handig, makkelijk en snel; vanuit je eigen huis bestel je zo dat ene nieuwe boek. Toch zitten er ook risico's aan online shoppen. Hieronder lees je acht tips hoe je veilig online betalingen kunt doen.   

1. Controleer of de webshop je creditcard accepteert. Dit zie je aan het Visa- of Mastercard-logo. 

2. Let op of de betaalpagina van de webshop die je bezoekt veilig is. Dit zie je aan 'https' en het slotjesymbool die vooraan het webadres staan.

3. Betaal niet via onbeveiligde WIFI-verbindingen in bijvoorbeeld hotels of internetcafés.

4. Bekijk voordat je een betaling doet het retourbeleid én de contactgegevens van de webshop. Een betrouwbare webshop heeft altijd een helder retourbeleid en vermeldt duidelijk de contactgegevens. 

5. Je transactie moet worden gecontroleerd met de 3-cijferige CVV of CVC-code. Deze code vind je op de achterkant van je creditcard, naast of op de handtekeningstrip. 

6. Zorg dat je virusscanner en besturingssysteem up-to-date zijn. Zo geef je internetcriminelen geen kans. 

7.Vergelijk de verkoopprijs met die van andere webshops. Vaak liggen de prijzen van nepartikelen ver boven of onder de originele prijs. 

8. Wees alert op niet-werkende links en spelfouten. Malafide webshops staan hier vaak vol mee.

Aflevergarantie en Aankoopverzekering bij ANWB Creditcard

Heb je een ANWB Creditcard? Dan zijn je online aankopen verzekerd via de Aflevergarantie: als ze beschadigd of nooit aankomen, krijg je gewoon je geld terug. Ook zijn je aankopen door de Aankoopverzekering minimaal 180 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging. 

Goed om te weten

ICS, de creditcardverstrekker waar de ANWB mee samenwerkt, houdt in de gaten of er wordt gefraudeerd met je creditcard. Mocht zich iets verdachts voordoen, dan wordt direct contact met je opgenomen. 

Lees de voorwaarden

Meer over de ANWB Visa Cards