Veilig online betalen

Met de ANWB Visa Card

Online shoppen is makkelijk, snel en kan 24 uur per dag. Geen wonder dat 95% van de Nederlanders wel eens een online aankoop doet. En niet alleen bij Nederlandse webwinkels, maar ook over de grens. Dat kan soms heel voordelig zijn, maar hoe zorg je er voor dat je veilig betaalt?

Veilig betalen met een creditcard

Meestal gaat het goed, maar bijna de helft van de consumenten heeft wel eens een probleem gehad, van niet op tijd geleverde producten tot oplichting. Dat blijkt uit een door ICS – de creditcardspecialist waar ANWB mee samenwerkt  - georganiseerd onderzoek. Betalen met een creditcard is voor online betalingen het veiligste betaalmiddel.

Niet geleverd, geld terug

Als je bestelling niet wordt geleverd, krijg je gewoon je geld terug. Dat geldt overigens ook als je een hotelboeking met je creditcard hebt betaald en je bij aankomst voor een dichte deur staat. Er wordt door ICS ook actief op fraude met je creditcard gelet. Mocht zich iets verdachts voordoen, dan wordt direct contact met je opgenomen.

Lees de voorwaarden

Je (online) aankopen verzekerd

Alles wat je koopt – in een winkel maar ook online – en betaalt met je ANWB Creditcard is minimaal 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Met een ANWB Visa Gold Card is dit zelfs 365 dagen.

8 Tips voor veilig online shoppen

  1. Controleer of de webshop je creditcard accepteert. Dit zie je aan het Visa- of MasterCard-logo.
  2. Je transactie moet gecontroleerd worden met de 3-cijferige CVV of CVC-code. Deze code vind je op de achterkant van je creditcard, naast of op de handtekeningstrip.
  3. Let op of de betaalpagina van de webshop die je bezoekt, veilig is. Dit zie je aan 'https' in het webadres en een 'slotje'.
  4. Betaal niet via onbeveiligde WIFI-verbindingen in bijvoorbeeld hotels of internetcafés.
  5. Bekijk het retourbeleid én de contactgegevens. Een betrouwbare webshop heeft altijd een helder retourbeleid en vermeld duidelijk de contactgegevens.
  6. Zorg dat je virusscanner en besturingssysteem up-to-date zijn. Zo geef je internetcriminelen geen kans.
  7. Vergelijk de verkoopprijs op andere webshops. Vaak liggen de prijzen van nepartikelen ver onder de originele prijs.
  8. Wees alert op niet werkende links en spelfouten. Malafide webshops staan vaak vol met spelfouten en niet werkende links.

Meer over de ANWB Visa Card