Internationaal rijbewijs

Het internationaal rijbewijs heeft binnen de Europese Unie geen betekenis. Buiten de Europese Unie is het voor sommige landen echter vereist.

Internationaal rijbewijs

In veel landen is een Internationaal Rijbewijs vereist naast je Nederlandse rijbewijs, als je daar als niet-ingezetene bij een tijdelijk bezoek een (motor)voertuig wil besturen. Ook als je een (motor)voertuig wilt huren, kan het verhuurbedrijf erom vragen. Het Internationaal Rijbewijs is 1 jaar geldig en moet persoonlijk worden aangevraagd. Daarbij wordt een kopie van een rijbewijs ook niet geaccepteerd. 

Waar te koop?

Het Internationaal Rijbewijs is voor leden en niet-leden bij iedere ANWB-winkel te koop, maar niet bij de Human Nature Outlets. Het document kost €18,95. Het Internationaal Rijbewijs is niet te koop via internet of telefoon. Voor meer informatie kun je bellen met het ANWB Leden Service Center, telefoon (088) 269 22 22.
Openingstijden en adressen ANWB Winkels

Wat moet je meenemen?

  • Het geldige Nederlandse rijbewijs
  • Een recente pasfoto

Internationaal rijbewijs: nodig of niet?

Ga je binnenkort de weg op (ver) over de grens? Check dan van tevoren of je een internationaal rijbewijs nodig hebt of niet. We hebben de regels per land op een rij gezet.
Checklist: is een internationaal rijbewijs nodig?

Ver weg op vakantie?

Denk ook aan:
Reisverzekering
Reisgids van uw bestemming
Handige reisartikelen
ANWB Visa Card