Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aflevergarantie op je online bestelling

Wat je moet doen als je pakket niet aankomt

Stel je hebt iets gekocht bij een webshop, maar je pakketje komt niet aan. Of er komt wel een pakje binnen, maar het blijkt een nep-product. Wat doe je dan?

Wacht even af

Ook al is het pakket niet op de verwachte leverdatum aangekomen, vaak komt je bestelling een paar dagen later alsnog aan. Even checken bij de buren of het postkantoor is ook slim.

Neem contact op met de verkoper

Als het te lang duurt of als je bezorgd bent, neem dan contact op met de verkoper. Vraag of ze meer informatie hebben over de status van je pakket en of ze je kunnen helpen.

Kom je er niet uit met de verkoper?

Lukt het niet om er samen met de verkoper uit te komen en heb je met je ANWB Creditcard betaald? Dan kun je aanspraak maken op de Aflevergarantie. Je dient dan een verzoek tot uitbetaling in bij ICS.

Gebruik daarvoor het formulier ‘Aankoop niet ontvangen of nepartikel ontvangen’ en voeg een kopie van de bon toe. Via dit formulier maak je aan ICS duidelijk dat je het niet eens bent met een afschrijving van je creditcard. ICS gaat jouw verzoek dan onderzoeken. Wordt je verzoek goedgekeurd draait ICS de betaling terug en hoef jij niks te betalen.

Goed om te weten: de aflevergarantie vervalt één jaar na de datum waarop je de betaling hebt gedaan.

Wanneer krijg je nog meer je geld terug?

Ook in andere gevallen kun je je geld terugkrijgen. Een aantal voorbeelden:

  • Er is geld afgeschreven zonder jouw toestemming.
  • Je hebt een abonnement beëindigd, maar er wordt nog steeds geld afgeschreven.
  • Je hebt te weinig contant geld ontvangen bij geldautomaat, er is een te hoog bedrag in rekening gebracht of een transactie is dubbel afgeschreven. 
  • Je hebt een hotelovernachting volgens de voorwaarden geannuleerd, maar je hebt je geld niet teruggekregen.
  • Reis geboekt en operator, hotel, organisatie failliet zonder SGR garantiefonds? Als er geen ander garantiefonds of aanbod ligt vanuit het faillissement kun je een claim indienen.

In deze gevallen moet je via een ander formulier een verzoek indienen bij ICS. Welk formulier voor jouw situatie geschikt is, vind je hier.

 

Betalen in het buitenland 

Ga je op vakantie in het buitenland? Neem dan een ANWB Creditcard mee. Overal gemakkelijk en veilig betalen.

Aankoopverzekering 

Met de Aankoopverzekering bij jouw ANWB Creditcard, zijn vrijwel alle aankopen 180 of 365 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en schade.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.