Geld opnemen met je creditcard

Ook in het buitenland

Contant geld nodig? Met jouw ANWB Creditcard kun je eenvoudig geld opnemen bij veel geldautomaten, ook in het buitenland.

Op sommige vakantiebestemmingen is het niet mogelijk om met je bankpas geld te pinnen. Dit is meestal in minder toeristische gebieden het geval, maar ook in moderne landen als Spanje, Frankrijk en Duitsland; soms heeft de plek nog geen pinautomaten, of zijn de automaten die er zijn niet in staat om jouw buitenlandse pinpas te lezen.

Kosten geld opnemen met ANWB Creditcard

Gelukkig kun je met je ANWB Creditcard wel overal ter wereld geld opnemen. Vrijwel overal worden Visa Cards en MasterCards geaccepteerd. Dat is ontzettend handig, zeker voor op vakantie. Maar, om deze faciliteit mogelijk te kunnen maken, zijn er wel kosten aan verbonden. Zo moet je extra geld betalen aan de creditcardverstrekker: 4% van het opgenomen bedrag. Als je spaargeld op je creditcard hebt staan (hoe je met je creditcard kunt sparen, lees je hier), hoef je maar 1% rente te betalen over het opgenomen bedrag, met een maximum van €1,50. Ook voor andere creditcards, die niet bij de ANWB horen, geldt dat er kosten verbonden kunnen zijn aan geld opnemen in het buitenland. Laat je voorafgaand aan het gebruik daarom goed informeren.

Bekijk onze creditcards