Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Contant geld opnemen met je ANWB Creditcard

In binnen- en buitenland

We zijn gewend om betalingen met onze pinpas of creditcard te doen. Maar in sommige gevallen is het prettig om contant geld op zak te hebben. In minder toeristische gebieden kun je soms (nog) niet pinnen en op een toeristenmarkt wordt ook vaak met contant geld betaald. Heb je een ANWB Creditcard dan kun je hiermee geld opnemen.

Waarom geld pinnen met je creditcard

Als je contant geld nodig hebt, is het meest logische om dit met je pinpas ‘uit de muur te trekken’. Maar je creditcard komt hierbij ook van pas. Zo wordt de ANWB Creditcard wereldwijd beter geaccepteerd in geldautomaten dan de meeste pinpassen, en kun je met je creditcard meestal gewoon nog geld opnemen als er bijvoorbeeld een bankstoring is. Daarnaast zijn de kosten van geld opnemen met je pinpas in het buitenland vrij onoverzichtelijk. Bij je creditcard weet je wel waar je aan toe bent. 

Wat kost het?

Als je geld opneemt met je creditcard moet je rekening houden met de volgende kosten:  

  • Je betaalt 4% van een door jouw opgenomen bedrag aan de creditcardmaatschappij voor alle geldopnames uit het bestedingslimiet van je creditcard.
  • Heb je spaarsaldo op je creditcard staan dan betaal je 1% van het door jouw opgenomen bedrag bij een positief saldo met een maximum van € 1,50. Let op: neem je hoger bedrag op dan het positieve saldo op je creditcard, dan betaal je over dit bedrag weer 4% kosten.
  • Voor de opname van vreemde valuta wordt een koersopslag van 2% over het opgenomen bedrag gerekend. Daarnaast wordt het opgenomen bedrag omgerekend naar euro's tegen de op dat moment geldende wisselkoers. 


Daglimiet contant geld opnemen

Afhankelijk van het type ANWB Creditcard wat je hebt, varieert de hoeveelheid geld die je contant kunt opnemen. Bekijk hieronder welk limiet voor jouw creditcard geldt*:

ANWB Visa Classic Card€ 2.000 per dag
ANWB Visa Silver Card€ 2.000 per dag
ANWB Visa Gold Card€ 3.000 per dag
ANWB Mastercard€ 2.000 per dag

Heb je jouw ANWB Creditcard korter dan drie maanden in bezit dan is het limiet voor contant geld opnemen met je ANWB Visa Classic,- Silver- of Mastercard: € 1.250,-. Voor de ANWB Visa Gold Card is het limiet € 1.750,-.

* Om het hierboven genoemde bedrag op te kunnen nemen, moet je voldoende ruimte in je bestedingslimiet of spaargeld op je creditcard hebben staan.

Handig om te weten

  • Binnen Nederland is het altijd goedkoper om geld te pinnen met je pinpas.
  • De via je ANWB Creditcard opgenomen bedragen moet je, net zoals andere creditcardbetalingen, binnen 21 dagen terugbetalen.
Betalen in het buitenland 

Ga je op vakantie in het buitenland? Neem dan een ANWB Creditcard mee. Overal gemakkelijk en veilig betalen.

Aankoopverzekering 

Met de Aankoopverzekering bij jouw ANWB Creditcard, zijn vrijwel alle aankopen 180 of 365 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en schade.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.