Contactloos betalen

Contactloos betalen met jouw ANWB Creditcard

Contactloos betalen is dé nieuwe manier van betalen, en werkt via een NFC chip. Deze NFC chip zit in een aantal mobiele telefoons, maar ook in de nieuwe ANWB Creditcard. Bij contactloos betalen kun je de creditcard dichtbij de betaalautomaat houden om de betaling te doen. Je pincode intoetsen is niet meer nodig en het betalen gaat daardoor makkelijker en sneller.

Wat is contactloos betalen?

contactloos betalen creditcardContactloos betalen werkt met een NFC chip. De techniek van NFC (Near Field Communication) zorgt ervoor dat er verbinding is tussen de creditcard en de betaalautomaat zonder dat ze elkaar fysiek hoeven te raken.

Deze nieuwe manier van betalen kan op steeds meer plekken. Op het station, in de bedrijfskantine, in elektronicawinkels en in de supermarkt. Zowel in Nederland als ook in het buitenland is het mogelijk. Overal waar je dit logo ziet, kun je contactloos betalen.

Vooral kleine bedragen

Contactloos betalen is vooral gemakkelijk voor kleine bedragen zoals je dagelijkse koffie op het station, je boodschappen bij de bakker, je lunch in de bedrijfskantine of het kadootje voor een bekende. Bij betaalautomaten die deze mogelijkheid bieden, kun je de creditcard simpelweg tegen de betaalautomaat houden om een betaling te doen, zonder het invoeren van een pincode. Zo betaal je sneller, gemakkelijker en net zo veilig.

Contactloos betalen kan bij bedragen tot en met € 25,00. Wil je contactloos betalen voor een bedrag hoger dan € 25, dan zal er als extra controle gevraagd worden om jouw pincode in te toetsen.

Veilig contactloos betalen

Een contactloze betaling doen is net zo veilig als betalen met de ANWB Creditcard op de traditionele manier, maar dan veel gemakkelijker! Het is niet mogelijk dat er per ongeluk een betaling gedaan wordt door onbewust met je portemonnee te dicht bij de betaalautomaat te komen. Per transactie kun je tot € 25,- afrekenen zonder de pincode te gebruiken. Je kunt het per dag maximaal vijf keer doen, tot een maximum van € 75,- per dag. Overschrijdt je dit bedrag dan zal je jouw pincode moeten intoetsen.

Bij verlies of diefstal van je creditcard is het van belang om zo snel mogelijk de creditcard te laten blokkeren. Zodra de creditcard geblokkeerd is, is het ook niet meer mogelijk om er nog contactloos mee te betalen. Totdat de creditcard geblokkeerd is kan er maximaal 75,- worden afgerekend via contactloos betalen.

Contactloos betalen met elke nieuwe ANWB Creditcard

Elke nieuwe ANWB Creditcard heeft de NFC chip waarmee contactloos betalen mogelijk is. Heb je een ANWB Creditcard zonder NFC chip, dan zul je automatisch een nieuwe creditcard met mogelijkheid voor contactloos betalen ontvangen zodra je huidige creditcard vervalt.

Visa Card met NFC chip voor contactloos betalenKan ik met mijn ANWB Creditcard contactloos betalen?

Als je niet zeker weet of je ANWB Creditcard al geschikt is voor het nieuwe betalen, kijk dan even op jouw creditcard. Als het witte symbool van contactloos betalen op de creditcard staat (aan de voorkant in het midden, rechts van de chip) dan is jouw ANWB Creditcard geschikt voor contactloos betalen.

Hoe activeer ik contactloos betalen?

Voordat je jouw eerste contactloze betaling kunt doen, moet je de nieuwe creditcard eerst een keer voor een gewone betaling in de contactloze betaalautomaat stoppen en de pincode intoetsen. Hierna is contactloos betalen geactiveerd en kun je gebruik maken van deze snellere betalingsoptie!

Heb je nog geen ANWB Creditcard en wil je ook op deze nieuwe manier betalen? Vraag dan snel jouw ANWB Creditcard aan!

Meer info over de ANWB Visa Card