Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Contactloos betalen

Met jouw ANWB Creditcard

Contactloos betalen is niet meer weg te denken. Je betaalt er makkelijk en snel mee, zonder pincode of gedoe. Met je ANWB creditcard kan dit natuurlijk ook. Maar hoe werkt contactloos betalen eigenlijk?

Wat is contactloos betalen?

Bij contactloos betalen hoef je je creditcard niet meer in een betaalautomaat te steken. Je houdt hem simpelweg voor de betaalautomaat om te betalen, vaak zonder een pincode in te toetsen. Contactloos betalen is het handigst bij bedragen tot € 50. Denk aan een paar boodschappen, ergens koffie drinken, of zelfs in het openbaar vervoer. Geen gedoe met cash geld of pincodes. Wil je een bedrag boven de € 50 afrekenen, of heb je al meer dan € 150 contactloos betaald die dag, dan kun je alsnog betalen door je pincode in te voeren. Wel zo veilig.

Hoe werkt contactloos betalen?

Contactloos betalen werkt met een NFC chip. NFC (Near Field Communication) zorgt ervoor dat er verbinding is tussen je betaalmiddel en de betaalautomaat. Dit kan ook steeds vaker in het buitenland. Overal waar je het contactloos betalen logo ziet, kun je contactloos betalen. 

Op drie manieren contactloos betalen

Met je creditcard 

De meest voor de hand liggende manier is natuurlijk met je ANWB creditcard. Even dichtbij de betaalautomaat houden en klaar.

Apple Pay met je ANWB Creditcard

Goed nieuws voor de Apple-fans: je kunt ook Apple Pay koppelen aan je ANWB creditcard. Dit betekent dat je met je iPhone of Apple Watch contactloos kunt betalen. Het is snel, makkelijk en je kunt de fysieke kaart thuis laten.

Met je telefoon

Je kunt er voor kiezen om je telefoon te gebruiken voor contactloze betalingen. In de ANWB creditcard app stel je contactloos betalen met je iPhone in. Bij het afrekenen houd je de telefoon dichtbij de betaalautomaat houden en het bedrag is betaald. In de toekomst wordt het ook mogelijk om je ANWB Creditcard aan je Android telefoon te koppelen.

Met je horloge

Voor de tech-liefhebbers is er ook de optie om contactloos te betalen met je Apple Watch of Garmin Watch. Hoef je niet eens meer iets uit je tas te halen. Via je smartphone stel je contactloos betalen met je horloge in. Breng vervolgens simpelweg je pols naar de pinautomaat. Handig.

Veiligheid

Contactloos betalen is net zo veilig als regulier betalen. Bij hogere bedragen of als je vaak met je creditcard betaald, moet je altijd ter controle je pincode invoeren. Gebruik je je telefoon of smartwatch dan wordt je betaling altijd gecontroleerd via Face ID, Touch ID of de toegangscode van je telefoon. 

ANWB Creditcards

Met een ANWB Creditcard kun je overal ter wereld gemakkelijk en veilig betalen. Het is een ideaal betaalmiddel. Heb je nog geen ANWB Creditcard?

Betalen in het buitenland 

Ga je op vakantie in het buitenland? Neem dan een ANWB Creditcard mee. Overal gemakkelijk en veilig betalen.

Aankoopverzekering 

Met de Aankoopverzekering bij jouw ANWB Creditcard, zijn vrijwel alle aankopen 180 of 365 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en schade.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.