Contactloos betalen

Met jouw ANWB Creditcard

Bij contactloos betalen kun je de creditcard dichtbij de betaalautomaat houden om de betaling te doen. Je pincode intoetsen is niet meer nodig. Betalen gaat daardoor sneller en makkelijker. Het is dan ook dé nieuwe manier van betalen.

Hoe werkt het precies?

contactloos betalen creditcardContactloos betalen werkt met een NFC chip. Deze chip zit in jouw creditcard, en tegenwoordig ook al in veel mobiele telefoons. De techniek van NFC (Near Field Communication) zorgt ervoor dat er verbinding is tussen de creditcard en de betaalautomaat zonder dat ze elkaar fysiek hoeven te raken.

Deze nieuwe manier van betalen kan op steeds meer plekken, zowel in binnen- als buitenland. Op het station, in de bedrijfskantine, in elektronicawinkels en in de supermarkt. Overal waar je dit logo ziet, kun je contactloos betalen. 

Vooral kleine bedragen

Contactloos betalen kan bij bedragen tot en met € 50,-. Dit bedrag is in 2019 verhoogd en was hiervoor altijd € 25,-. Of je contactloos het maximale bedrag kunt afrekenen hangt af van de betaalautomaat. Wil je een bedrag boven het door de betaalautomaat gestelde maximum voor contactloos betalen afrekenen, dan zal er als extra controle om je pincode gevraagd worden. Je kunt per dag in totaal tot €150,- aan contactloze betalingen doen. Overschrijd je dit bedrag, dan zal ter veiligheid ook worden gevraagd om je pincode. Ben je je creditcard verloren? Dan kan iemand met slechte bedoelingen maximaal € 150,- pinnen via contactloos betalen. Daarom is het bij verlies of diefstal belangrijk om je creditcard zo snel mogelijk te laten blokkeren. Na het blokkeren is contactloos betalen niet meer mogelijk.

Veilig contactloos betalen

Een contactloze betaling doen is net zo veilig als betalen met de ANWB Creditcard op de traditionele manier, maar dan veel gemakkelijker! Wat nu als ik per ongeluk te dicht langs de betaalautomaat loop, wordt er dan ook geld afgeschreven? Geen paniek, het is niet mogelijk dat er per ongeluk een transactie wordt afgeschreven.

Contactloos betalen met elke nieuwe ANWB Creditcard

Alle nieuwe ANWB Creditcards hebben een NFC-chip en dus is het mogelijk om er contactloos mee te betalen. Heb je nog een oude ANWB Creditcard zonder NFC chip, dan ontvang je automatisch een nieuwe creditcard mét NFC chip zodra je huidige creditcard vervalt.

Kan ik met mijn ANWB Creditcard contactloos betalen?

Als je niet zeker weet of je ANWB Creditcard al geschikt is voor het nieuwe betalen, kijk dan even op jouw creditcard. Als het witte symbool van contactloos betalen op de creditcard staat (aan de voorkant in het midden, rechts van de chip) dan is jouw ANWB Creditcard geschikt voor contactloos betalen.

Hoe activeer ik contactloos betalen?

Voordat je jouw eerste contactloze betaling kunt doen, moet je de nieuwe creditcard eerst een keer voor een gewone betaling in de contactloze betaalautomaat stoppen en de pincode intoetsen. Hierna is contactloos betalen geactiveerd en kun je gebruik maken van deze snellere betalingsoptie!

Heb je nog geen ANWB Creditcard en wil je ook op deze nieuwe manier betalen? Vraag dan snel jouw ANWB Creditcard aan!

Bekijk onze creditcards