Contactloos betalen

Met jouw ANWB Creditcard

Contactloos pinnen of contactloos betalen is inmiddels bijna niet meer weg te denken. Je betaalt makkelijk en veilig je boodschappen in de supermarkt of je rekent sneller af bij een restaurant. Wat is contactloos betalen precies, hoe werkt het en is het wel een veilige manier van betalen? Wij leggen het je uit.

Wat is contactloos betalen?

Bij contactloos betalen kun je je pinpas of creditcard dichtbij de betaalautomaat houden om een betaling te doen. Je pincode intoetsen is niet meer nodig. Betalen gaat daardoor sneller en makkelijker.

Hoe werkt contactloos betalen met je creditcard?

Contactloos betalen werkt met een NFC chip. Deze chip zit in jouw creditcard en tegenwoordig ook al in veel mobiele telefoons. De techniek van NFC (Near Field Communication) zorgt ervoor dat er verbinding is tussen de creditcard en de betaalautomaat zonder dat ze elkaar fysiek hoeven te raken. Deze nieuwe manier van betalen kan op steeds meer plekken, zowel in binnen- als buitenland. Overal waar je het logo hieronder ziet, kun je contactloos betalen.


Contactloos betalen met kleine bedragen

Contactloos betalen kan bij bedragen tot en met € 50,-. Dit bedrag is in 2019 verhoogd en was hiervoor altijd € 25,-. Of je contactloos het maximale bedrag kunt afrekenen hangt af van de betaalautomaat. Wil je een bedrag boven het door de betaalautomaat gestelde maximum voor contactloos betalen afrekenen, dan zal er als extra controle om je pincode gevraagd worden. Je kunt per dag in totaal tot €150,- aan contactloze betalingen doen. Overschrijd je dit bedrag, dan zal ter veiligheid ook worden gevraagd om je pincode.

Op een veilige manier contactloos betalen

Een contactloze betaling doen is net zo veilig als betalen met de ANWB Creditcard op de traditionele manier, maar dan veel gemakkelijker! Je hoeft je geen zorgen te maken dat er met contactloos betalen ongemerkt geld van je card afgeschreven wordt. Zelfs als je dicht langs een betaalautomaat loopt, is dit niet mogelijk. 

Contactloos betalen met je ANWB Creditcard

Alle nieuwe ANWB Creditcards hebben een NFC-chip en dus is het mogelijk om er contactloos mee te betalen. Heb je nog een oude ANWB Creditcard zonder NFC chip, dan ontvang je automatisch een nieuwe creditcard mét NFC chip zodra je huidige creditcard vervalt.

Als je niet zeker weet of je ANWB Creditcard al geschikt is voor het contactloos betalen, kijk dan even op jouw creditcard. Als het witte symbool van contactloos betalen op de creditcard staat (aan de voorkant in het midden, rechts van de chip) dan is jouw ANWB Creditcard geschikt.

Voordat je jouw eerste contactloze betaling kunt doen, moet je de nieuwe creditcard eerst een keer voor een gewone betaling in een betaalautomaat stoppen. Hierna is contactloos betalen geactiveerd en kun je gebruik maken van deze snellere betalingsoptie!

Bij verlies of diefstal van je creditcard moet je dit direct melden bij ICS. Dit kan via het telefoonnummer 020- 6 600 611. Je wilt namelijk voorkomen dat een eventuele dief gebruik maakt van het contactloos betalen. Als dit gebeurt, is de maximale schade €150,-. Na het blokkeren van je card is contactloos betalen niet meer mogelijk. Vergeet ook niet om diefstal te melden bij de politie via telefoonnummer 0900 8844 (wel politie, geen spoed). 


ANWB Creditcards

Met een ANWB Creditcard kun je overal ter wereld gemakkelijk en veilig betalen. Het is het ideale betaalmiddel en wordt wereldwijd geaccepteerd. Heb je nog geen ANWB Creditcard en wil je ook contactloos betalen? Vraag dan snel jouw ANWB Creditcard aan!

Bekijk onze creditcards