Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Nu10%korting

Vervangend vervoer

Met een Standaard of Compleet pakket heb je recht op vervangend vervoer. Zo weet je zeker dat je altijd op je bestemming komt.

Meer informatie 

Vervangend vervoer

Hoe werkt het?

Soms kan de Wegenwacht je auto of motor niet ter plekke repareren. Dan wordt hij naar een garage gebracht. Met de Standaard en Compleet pakketten heb je recht op vervangend vervoer.

Vervangend vervoer in Nederland

Je krijgt bijna altijd een auto als vervangend vervoer. Lukt dat niet, dan vergoeden wij de kosten voor je taxi over OV-reis. Met Wegenwacht Nederland Standaard heb je recht op 2 dagen vervangend vervoer. Met een Compleet pakket heb je recht op 5 dagen vervangend vervoer. 

Vervangend vervoer in Europa

Bij pech in het buitenland krijg je vervangend vervoer als je auto of motor niet binnen 48 uur gemaakt kan worden. Met Europa Standaard heb je recht op 21 dagen vervangend vervoer, en met een Compleet pakket heb je recht op 35 dagen.

Let op: je bent in het buitenland bijna altijd verplicht om, als borg voor de vervangende huurauto, een creditcard te gebruiken. Lees hier meer informatie.

Creditcard bij vervangend vervoer in het buitenland

In het buitenland heb je meestal een creditcard nodig als garantie wanneer je een vervangende huurauto krijgt. Hoewel de ANWB de kosten voor de huurauto betaalt, moet je het huurcontract zelf afsluiten bij de verhuurder. Een creditcard is noodzakelijk en dient als garantie. Als je de huurauto onbeschadigd, op tijd en met een volle tank terugbrengt, worden er geen kosten van je creditcard afgeschreven. De huurkosten worden direct door de ANWB betaald.

Meer informatie over creditcards

Veelgestelde vragen