Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betalen in het buitenland

Wereldwijd betaalgemak met je ANWB Creditcard

Ga je op vakantie in het buitenland? Neem dan genoeg verschillende betaalmiddelen mee, zo vergroot je de kans dat je overal kunt betalen. Hieronder lees je nog een aantal andere tips voor betalen in het buitenland.

Geld opnemen in het buitenland

In vrijwel alle landen kun je met je pinpas of creditcard geld opnemen. Het kan desondanks wel zo zijn dat het betalingsverkeer op jouw bestemming hinder ondervindt door financiële onrust en pinnen niet mogelijk is. Bereid je vakantie daarom goed voor en neem altijd voldoende contant geld mee om alle kosten van je verblijf te kunnen betalen. Houd ook rekening met onverwachte kosten. Blijf je tijdens het verblijf informeren over de laatste ontwikkelingen. Dat kan door het reisadvies in de gaten te houden van het ANVR, de media en op Twitter @BZReisadvies te volgen. Ook jouw reisorganisatie of hotel kan je nuttige informatie geven.

Geld gedekt op de reisverzekering?

Om narigheid te voorkomen is het verstandig om bij je reisverzekering te checken hoeveel cash gedekt is. In geval van diefstal ben je dan verzekerd tot het maximale verzekerde bedrag. Het is ook aan te raden om het geld te verdelen onder je medereizigers of om een kluisje te huren, zo ben je in geval van diefstal niet gelijk alles kwijt.

Afrekenen in het buitenland

In de eurolanden worden er geen extra kosten in rekening gebracht voor betalingen met de creditcard. Als je het VISA of Mastercard-logo ziet bij een buitenlandse winkel, kun je er gewoon met je creditcard betalen. Als je met je creditcard geld wilt opnemen, zijn er (net als in Nederland) wel extra kosten. Bij een contant geldopname vanaf een ANWB Creditcard zal de Creditcardmaatschappij (ICS) 4% opnamekosten in rekening brengen. Deze kosten kun je zelf verlagen door in Nederland alvast wat geld op je creditcard te storten. Heb je een tegoed op jouw ANWB Creditcard? Dan betaal je 1% (met een maximum van € 1,50) over het gedeelte van het opgenomen bedrag dat uit je tegoed komt.

Heb je nog geen creditcard? Kies voor de ANWB Visa Card, de goedkoopste Visa Card voor ANWB-leden! Meer informatie

Onvoorziene uitgaven

Je gaat er vanuit dat het niet nodig is, maar in sommige gevallen is het handig om extra geld achter de hand te hebben. Bijvoorbeeld als je onverhoopt naar huis moet vliegen of als je voor medische kosten komt te staan. Je reis- of zorgverzekering zal dit vergoeden, maar ter plekke moet toch vaak direct betaald worden. Met een bankpas kun je soms niet meer dan € 500,- per dag betalen in het buitenland. Een creditcard heeft een ruimere bestedingslimiet waarmee je de kosten direct kunt afrekenen. Dit wordt dan achteraf van je rekening afgeschreven. Met een beetje geluk, nadat de verzekeraar al heeft uitgekeerd.

Tip: onthoud je pincode (maar schrijf 'm niet op!)

In bijna alle Europese landen heb je bij creditcardbetalingen tegenwoordig je persoonlijke pincode nodig. Schrijf deze niet op maar bedenk een ezelsbruggetje, zoals een woord met vier letters. Zoek op je telefoonscherm de vier cijfers die corresponderen met deze letters.

Tol betalen in het buitenland

Als je met de auto of camper op vakantie gaat, is de kans groot dat je gebruik moet maken van tolwegen en tolpoortjes. In landen waar je gebruik kunt maken van de tolbadge is dit de snelste manier. In alle andere gevallen is de creditcard de makkelijkste en snelste manier van tol betalen.

Onmisbaar: een creditcard

Een creditcard is dus eigenlijk onmisbaar wanneer je op vakantie gaat. Of het nu is voor de borg in je hotel, voor het boeken van een excursie of om te betalen in een restaurant, je creditcard is een van de meest veilige manieren van betalen over de grens. En dan niet te vergeten online: ook daar is de creditcard het veiligste betaalmiddel.

Voordelen van de ANWB Visa Card

Ben je lid van de ANWB? Kies dan voor de ANWB Visa Card, de goedkoopste Visa Card voor leden.

  • Lage jaarlijkse bijdrage, al voor € 24,95
  • Vrijwel alle aankopen minimaal 180 dagen gratis verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging
  • Wereldwijd betaalgemak bij o.a. tankstations, tolwegen, campings en hotels
  • Gratis aflevergarantie: niet geleverd, geld terug
  • Uitgaven eenvoudig te volgen via app, website of sms-alerts
Betalen in het buitenland 

Ga je op vakantie in het buitenland? Neem dan een ANWB Creditcard mee. Overal gemakkelijk en veilig betalen.

Aankoopverzekering 

Met de Aankoopverzekering bij jouw ANWB Creditcard, zijn vrijwel alle aankopen 180 of 365 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en schade.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.