Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betalen in het buitenland

Met je ANWB Creditcard kun je gemakkelijk betalen in het buitenland. Over de hele wereld. Groot voordeel is dat je er op meer plekken mee kunt betalen dan je pinpas en dat je aankopen verzekerd zijn. Hoe werkt het en wat kost betalen met je creditcard in het buitenland?

Kosten betalen in het buitenland

In de landen waar je met de euro betaalt worden er geen extra kosten in rekening gebracht voor betalingen met je ANWB creditcard. Als je het VISA of Mastercard-logo ziet bij een buitenlandse winkel, kun je er gewoon betalen.

Ben je buiten Europa op vakantie? Als je betaalt of geld opneemt in een vreemde valuta wordt het bedrag omgerekend naar euro's. Hiervoor wordt de wisselkoers die Visa en Mastercard ook gebruikt aangehouden. Deze koers verandert elke dag. ICS heeft een handige Wisselkoers Calculator. Daarnaast betaal je een koersopslag: een tarief voor het inwisselen van de valuta. Deze is 2%.

Contant geld opnemen

Als je met je creditcard contact geld wilt opnemen, zijn hier (net als in Nederland) extra kosten aan verbonden.

Bij een contant geld opname zal ICS 4% opnamekosten in rekening brengen. Deze kosten kun je, als je wilt, verlagen door van te voren geld op je creditcard te storten. Dan betaal je 1% (met een maximum van € 1,50) over het gedeelte van het opgenomen bedrag dat uit je tegoed komt. Neem je geld op in andere valuta dan de euro, houd dan ook rekening met de wisselkoers en 2% koersopslag.

Pincode nodig

In bijna alle Europese landen heb je bij creditcardbetalingen je pincode nodig. Schrijf deze niet op maar bedenk een ezelsbruggetje, zoals een woord met vier letters. Zoek bijvoorbeeld op je telefoonscherm de vier cijfers die corresponderen met deze letters.

Creditcard kwijt of gestolen

Als je je creditcard verliest of deze wordt gestolen, dan moet je deze zo snel mogelijk blokkeren.

Heb je een Gold of Silver Card? Dan heb je recht op noodgeld op reis. Je kunt dan contant geld aanvragen zodat je in ieder geval even door kunt terwijl je dingen regelt. Je kunt hier meer informatie vinden over noodgeld op reis.

Heb jij de ANWB Creditcard al?

Met je ANWB Creditcard heb je een heel handig pasje op zak. Het is wereldwijd het meest geaccepteerde betaalmiddel en je betaalt altijd en overal makkelijk, snel en veilig. 

Betalen in het buitenland 

Ga je op vakantie in het buitenland? Neem dan een ANWB Creditcard mee. Overal gemakkelijk en veilig betalen.

Aankoopverzekering 

Met de Aankoopverzekering bij jouw ANWB Creditcard, zijn vrijwel alle aankopen 180 of 365 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en schade.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.