Betalen met creditcard op vakantie

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. We zetten op een rij waarom een creditcard hartstikke handig is op reis!

1. Boeken van vliegtickets en je hotel

Ga je een reis boeken, dan kan dat steeds vaker alleen met creditcard betalen, vooral wanneer je direct bij het hotel of bij een buitenlandse vliegmaatschappij boekt. Op buitenlandse websites is dat dan vaak de enige betaaloptie om je bestelling te kunnen afronden.

Handige tips voor het boeken

Tips vliegtickets boeken
Vliegtickets boeken met een creditcard
Hotel boeken met een creditcard

2. Aflevergarantie bij je hotel

Stel dat je hotel opeens in as ligt of je vliegmaatschappij blijkt plots failliet. Heel vervelend, maar wie met zijn creditcard heeft afgerekend, heeft in elk geval aflevergarantie. Oftewel: recht op terugbetaling. En dat voelt goed.

3. Je aankopen zijn verzekerd

Lekker shoppen op vakantie? Betaal met een creditcard en al je aankopen zijn 180 dagen verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Denk bijvoorbeeld aan die nieuwe zonnebril, mooi tas of nieuwe camera. Meer weten over de Aankoopverzekering?

4. Snel door de tolpoort

Bij een tolpoort kun je contant betalen, maar met je creditcard gaat het veel sneller. Je hebt geen gedoe met losse muntjes! In de ANWB Landeninformatie kun je per land bekijken of je met creditcard kunt betalen.

Meer info over tol betalen met je creditcard

5. Voor noodgevallen

Pech onderweg en moet je een extra overnachting boeken? Of is die Spaanse paella niet goed gevallen en moet je naar een dokter? Met een creditcard op zak kun je altijd onverwachte kosten betalen. Wel zo'n veilig gevoel! Want hoewel je er niet van uitgaat, kan er altijd iets gebeuren op vakantie. Dan wil je je geen zorgen moeten maken over het wel of niet kunnen betalen van (medische) hulp.

6. Huurauto regelen

Lekker toeren door de bergen, langs witte stranden, naar romantische stadjes? Dat doe je natuurlijk met een huurauto! Maar wist je dat je dan bijna altijd een creditcard nodig hebt voor de borg van je auto? Dat geldt ook wanneer je autopech krijgt. Bekijk van tevoren of je met jouw Wegenwachtpakket recht hebt op vervangend vervoer. Is dat het geval? Ook dan heb je een creditcard nodig voor diezelfde borg.

7. Geen gedoe met vreemde valuta

In Europa betalen we in veel landen met dezelfde munt, maar ga je naar bijvoorbeeld de VS, Thailand of de UK, dan is dat anders. Met een creditcard betalen is in het buitenland veel gebruikelijker dan in Nederland. Neem je creditcard mee en je hebt geen gedoe met geld wisselen of heel veel cash op zak. Dat is niet alleen handig, maar ook heel veilig.

Lees ook: wereldwijd betaalgemak

8. Gemakkelijk reizen met het OV in Londen

In het bezit van een creditcard waarmee je contactloos kunt betalen? Dan reis jij met Pay as you Go flexibel een dag of een week door Londen zonder extra tickets te kopen. En je betaalt nooit meer dan dat je werkelijk gebruikt.

De tarieven die je betaalt zijn exact hetzelfde als voor Oyster cards, alleen werkt het systeem nog makkelijker: je gebruikt gewoon je creditcard om in- en uit te checken op stations. Je hoeft dus niets op te laden. Nog geen creditcard met contactloos betalen? Vraag een contactloze creditcard aan

Misschien vind je dit ook interessant:

Betalen in het buitenland

Speciaal voor jou geselecteerd