Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Geniet van de natuur tijdens een vakantie op de Veluwe

Voor uitgestrekte natuurgebieden en unieke flora en fauna hoef je niet naar verre oorden te reizen. Tijdens een vakantie op de Veluwe reis je langs eindeloze heidevelden, schitterende zandverstuivingen, dichte bossen en bijzondere stuwwallen in een van Nederlands meest geliefde natuurgebieden. Spot de Big Five van de Veluwe of bezoek met de kinderen de verschillende dieren- en pretparken in de omgeving.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Nederland 

Wie gek is op prachtige natuurgebieden en historische dorpen hoeft niet ver van huis te zoeken.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in Nederland 

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

De natuur in tijdens je vakantie naar Veluwe

Voor natuurliefhebbers is een vakantie op de Veluwe een waar paradijs. Trek je stevige wandelschoenen aan of stap op de fiets voor een kilometerslange tocht door nationaal park de Hoge Veluwe. Tijdens je trip kom je langs resten uit de voormalige ijstijd. Door immense gletsjers zijn namelijk de bijzondere stuwwallen ontstaan. Ook is een bezoek aan het natuurgebied Kootwijkerzand een aanrader. Dit gedeelte van de Veluwe bestaat uit zowel gras- en mosland als uit enorme zandverstuivingen. Dit uitgestrekte zandgebied lijkt wel op een woestijn. Het beschikt daardoor ook over dezelfde temperatuurverschillen. Waar het in de zomer gemakkelijk 50 graden wordt, kan het kwik 's winters gedurende koude nachten tot 10 graden onder nul dalen. In de ongerepte natuur van de Veluwe leeft een uiteenlopend aanbod aan dieren. Neem dan ook je verrekijker mee om de Big Five van de Veluwe te spotten: de vos, het edelhert, de ree, de Schotse hooglander en het wilde zwijn.

Kunst bewonderen in het Kröller-Müller Museum

Naast de wonderschone natuur genieten kunstliefhebbers tijdens een vakantie op de Veluwe van een uitstapje naar het Kröller-Müller Museum. Dit museum beschikt over een van de grootste collecties met schilderijen van de beroemde Nederlandse schilder Van Gogh. Ook bewonder je hier kunstwerken van Monet, Picasso en Mondriaan. Doordat de tentoonstellingen continu wisselen, blijft het museum je verbazen. Ook is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de beeldentuin. Hier wandel je langs meer dan 160 fraaie sculpturen. De kinderen spelen ondertussen op de speeltoestellen in de buurt.

Met de kinderen naar het dieren- of pretpark op de Veluwe

Gezinnen met kinderen bezoeken tijdens een vakantie op de Veluwe een van de dieren- of pretparken voor een bijzondere belevenis. Bezoek bijvoorbeeld de Apenheul in Apeldoorn. In dit dierenpark wandelt meer dan de helft van de apen los. Zo springt er ineens een lief doodshoofdaapje op je schouder. Zorg er wel voor dat je je spullen in een speciale aapvrije tas doet, aangezien de nieuwsgierige aagjes graag dingen meenemen. Wie geen last heeft van hoogtevrees bezoekt het Klimbos in Garderen. Dit bos is het hoogste, grootste en veiligste klimbos van de Veluwe. Op meer dan 25 meter hoogte fiets je door de lucht tussen de bomen. Ook zijn er meerdere parcours met tokkelbanen aanwezig. Voor koninklijke sferen bezoek je Paleis het Loo. Hier ontdek je hoe de koninklijke familie heeft geleefd. Wandel door het museum, de koetshuizen, de stallen en de prachtige tuinen. Ook ligt Kinderpretpark Julianatoren vlakbij. Met meer dan zestig attracties, zoals een reuzenrad, achtbaan, zweefmolen en helikopterbaan, genieten jong en oud hier tijdens een vakantie naar de Veluwe volop.