Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De leukste vakanties in Drenthe vind je bij de ANWB

 • Campings
 • Fietsvakanties
 • Vakantieparken

Natuurschatten en cultuur op vakantie in Drenthe

Drie zeer verschillende nationale parken, typische brinkdorpen, een bijzondere geschiedenis van hunebedden tot Kamp Westerbork en tal van uitjes voor het hele gezin: op vakantie in Drenthe maak je kennis met deze gevarieerde provincie. Kies je voor een vakantiepark in Drenthe of ga je liever actief voor een fietsvakantie? Nergens in Nederland vind je meer fietskilometers!

Op vakantie in Drenthe

Campings in Drenthe 
 • Van kleine natuurcampings tot grote campings met veel faciliteiten
 • Gecontroleerd door ANWB campinginspecteurs
Fietsvakanties in Drenthe 
 • Lekker actief de omgeving ontdekken
 • Verblijf in comfortabele hotels
 • Inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
Center Parcs Parc Sandur 
 • Gelegen aan het water, net ten zuiden van Emmen
 • ANWB-leden ontvangen € 35,- Ledenvoordeel
Center Parcs De Huttenheugte 
 • Verblijf in een bebost gebied met uitgestrekte heidevelden
 • ANWB-leden ontvangen € 35,- Ledenvoordeel
Europarcs Ruinen 
 • Unieke ligging dicht bij drie Drentse nationale parken
 • ANWB-leden ontvangen € 35,- Ledenvoordeel
Vakantiehuizen in Drenthe 
 • Vakantiehuizen in de natuur van Drenthe
 • Boek een vakantiehuis via onze partner Interhome met ANWB-ledenvoordeel

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in Nederland 

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

Drentse natuur samengevat in drie nationale parken

Op vakantie in Drenthe ontdek je unieke landschappen in de drie nationale parken in de provincie. In het Drents-Friese Wold, op de grens met Friesland, waan je je al wandelend over de uitgestrekte stuifzandvlaktes van de Kale Duinen in de Sahara en spot je bijzondere dieren als de zandhagedis en kommavlinder. Nationaal park Dwingelderveld wordt gevormd door talloze plassen, vennen en kleurrijke heide die door schapen kort worden gehouden. Nationaal park Drentsche Aa bestaat uit een eeuwenoud cultuurlandschap vol esdorpen en de meanderende beek waaraan het park zijn naam dankt.

Authentieke brinkdorpen en unieke grafheuvels

Je maakt op vakantie in Drenthe ook kennis met de authentieke brink- en esdorpen. Deze dorpen werden in de middeleeuwen bij de overgang van droge zandgronden en natte weidegebieden gebouwd. Diever, Dwingeloo, Vledder en Havelte zijn de bekendste, terwijl je in museumdorp Orvelte teruggaat in de tijd. Een ander fenomeen uit Drenthe zijn de hunebedden, de megalithische grafheuvels uit de nieuwe steentijd. Het grootste hunebed bevindt zich bij Borger. Hier bezoek je ook het Hunebedcentrum. Met de auto volg je de Hunebed Highway met ruim veertig exemplaren langs de weg tussen Zuidlaren en Coevorden.

Indrukwekkende oorlogsgeschiedenis

Op vakantie in Drenthe ontkom je niet aan de indrukwekkende oorlogsgeschiedenis van de provincie, die wordt weergegeven in Herinneringscentrum Westerbork. In dit museum wordt verteld over het leven in het doorgangskamp, waar duizenden joden naar vernietigingskampen zijn gedeporteerd. Er zijn activiteiten voor jong en oud, zoals ooggetuigenlezingen, theatervoorstellingen en tentoonstellingen. Verder worden in Herinneringscentrum Westerbork de levens van meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden. Op 3 kilometer van het museum ligt het voormalige kampterrein, waar de commandantswoning, barak 56, de wagons en het Nationaal Monument Westerbork te bezichtigen zijn.

Reis je met kinderen? Verblijf op een vakantiepark in Drenthe!

Ook met de kinderen beleef je in Drenthe een fijne vakantie, want de provincie heeft een ruime keus aan attracties en vakantieparken voor het hele gezin. Geopark de Hondsrug wordt door Unesco geroemd om zijn archeologische, ecologische en culturele waarde. Hier wandel je met de kinderen een Oertoer of wagen ze zich aan een spannend avontuur in een klimbos. In WILDLANDS Zoo bij Emmen vermaken jong en oud zich in drie themawerelden met kenmerkende dieren en beplanting: de savanne in Serenga, de jungle in Jungola en de poolgebieden in Nortica. Andere leuke pretparken voor de kinderen zijn Plopsa Indoor Coevorden, attractiepark Drouwenerzand en Sprookjeshof in Zuidlaren. Wanneer je verblijft op een vakantiepark in Drenthe, liggen deze uitjes allemaal binnen handbereik!