Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een vakantiehuis via Interhome

Je eigen vakantiehuis in Drenthe. Natuurlijk met ANWB-ledenvoordeel.

Bekijk het aanbod 

Onthaasten in de natuur in een vakantiehuis in Drenthe

In een van de meest dunbevolkte provincies in Nederland kun je prima onthaasten. Een vakantiehuis in Drenthe ligt in de buurt van de mooiste natuurgebieden, zoals de drie nationale parken die de provincie rijk is. Daarnaast heeft Drenthe veel cultureel erfgoed, waaronder de kenmerkende hunebedden, typische brinkdorpen en historische steden. Voor de kinderen wacht een avontuur in dierentuin WILDLANDS of een spectaculaire rit op Circuit Assen.

Vakantiehuizen met voordeel bij Interhome

Boek een vakantiehuis bij Interhome en profiteer van ANWB-ledenvoordeel. Bij Interhome heb je ruime keuze uit 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Je ontvangt bij je boeking een ANWB-cadeaukaart ter waarde van € 15,- en een cadeaubon voor een eco-fotoboek ter waarde van €37,99.

Op zoek naar wat anders?

Fietsvakantie in Drenthe 
Tijdens je fietsvakantie in Drenthe maak je kennis met het afwisselende Drentse landschap vol zandduinen, heide, moerassen, bossen en meren.
Campings in Drenthe 

Ben je gek op kamperen? Hier vind je het aanbod van de leukste campings in Drenthe. Welke kies jij?

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in Nederland 

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Ontdek nationale parken vlak bij vakantiehuis Drenthe

Natuurliefhebbers die in een vakantiehuis in Drenthe verblijven, brengen een bezoek aan een van de drie nationale parken. Het Dwingelderveld heeft een oppervlakte van meer dan 3700 hectare en kenmerkt zich vooral door wat het grootste natte heidegebied van West-Europa is. Heel anders is het ruim 6100 hectare omvattende nationaal park Drents-Friese Wold, bestaande uit dichtbegroeide bossen, kleurige heide en uitgestrekte stuifzandvlaktes. Misschien wel het meest fotogeniek is het beekdallandschap van nationaal park Drentsche Aa met ruim zestien brink- en esdorpen langs de 28 kilometer lange Drentsche Aa.

Culturele uitstapjes in de buurt van vakantiehuis Drenthe

Al ver voor Christus werd Drenthe bewoond door prehistorische volken. Wanneer je overnacht in een vakantiehuis in Drenthe ontdek je de bekendste nalatenschap uit die tijd: de hunebedden. Het grootste hunebed staat bij de plaats Borger. Hier bevindt zich ook het Hunebedcentrum, waar je alles leert over het leven in de prehistorie en het bouwen van hunebedden. Hier volg je ook de Hunebed Highway: de N34 van Zuidlaren naar Coevorden die langs ruim veertig hunebedden loopt. Andere culturele uitstapjes in Drenthe zijn een bezoek aan het indrukwekkende Kamp Westerbork en het charmante Assen waar het Drents Museum staat. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van de provincie en wordt onder meer de oudste boot ter wereld tentoongesteld, de boomstamkano van Pesse.