Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een dagje weg in Drenthe

Wandelen, fietsen en een dagje weg in Drenthe

De provincie Drenthe is al lange tijd geliefd onder vakantiegangers uit eigen land. Heide, bos, hunebedden, schaapskuddes en echte stilte. In Drenthe vind je het allemaal. Ontdek Drenthe op jouw manier; met een fietstocht, wandeling of een dagje uit!

Fietsen in Drenthe 

Ontdek Drenthe met één van de ANWB Fietsroutes. We hebben verschillende fietsroutes voor je klaarliggen. Spring op de fiets en ontdek het prachtige Drenthe.

Wandelen in Drenthe 

Met drie nationale parken, schilderactige dorpjes en afwisselende natuurgebieden is Drenthe een perfecte provincie voor een mooie wandeling.

Wandel- en fietskaarten voor Drenthe 

Bekijk in onze webwinkel alle kaarten & atlassen voor Drenthe.

Overnachten in Drenthe

Kamperen in Drenthe 

Vervelen is er niet bij in de stoerste provincie van Nederland. Loop een dagje mee met een schaapsherder op de hei, of bezoek het prachtige Drents Museum.

Speciaal voor jou geselecteerd

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Leden5%korting
Fietsverzekering 

Ga goed verzekerd en zorgeloos met je fiets op weg. Sluit nu de vernieuwde fietsverzekering van de ANWB af en profiteer van de verschillende dekkingen.

Shop nu
Bekijk alle fietsendragers 

Ontdek het assortiment fietsendragers bij de ANWB, ook voor e-bikes!

ANWB Eropuit app 

Met deze gratis app heb je al onze fiets- en wandelroutes, de fietsknooppuntenplanner en tips bij de hand voor als je eropuit wilt in Nederland.