Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tempels, eeuwenoude rituelen en stranden

Ga met een groep alleengaande reizigers op pad en ontdek je alle hoogtepunten van het prachtige Indonesië.

Single reis Indonesië 

Unieke single reizen naar Indonesië

Wil je Indonesië graag ontdekken met een groep gelijkgestemden? Dan is een single reis in Indonesië iets voor je. Met dit type reis ga je met een groep singles op pad en ontdek je alle hoogtepunten van het prachtige Indonesië. Ga op bezoek bij de orang-oetans op Sumatra, leer meer over het koloniale verleden van Nederland op Java en geniet van een cocktail aan een hagelwit strand op Bali.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië 
De Gordel van Smaragd: een bijnaam die duidt op de grote cultuur- en natuurrijkdom van de archipel. Van imponerende vulkanen en rijstterrassen tot tempelcomplexen en kleurrijke processies.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Op pad in de natuur op Sumatra

Single reizen in Indonesië bestaan voor een groot deel uit bijzondere activiteiten in de natuur. Echte natuurliefhebbers boeken een reis met verblijf op Sumatra, waar je op pad gaat in het tropisch regenwoud. In nationaal park Gunung Leuser ga je op bezoek bij de Orang-oetans en heb je zelfs kans wilde olifanten, tijgers en neushoorns te spotten. De gidsen geven rondleidingen om geld op te halen voor de bescherming van het gebied en de vele bijzondere diersoorten die er leven. De entreegelden en activiteiten zijn bij de meeste single reizen inbegrepen, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Wil je meer leren over het koloniale verleden van Nederland? Dan is een reis met bezoek aan Java de perfecte keuze. In de hoofdstad Jakarta vind je het nationale monument waarmee de onafhankelijkheidsstrijd wordt herdacht met een indrukwekkend museum. Ook havenstad Semarang, in de volksmond klein Nederland genoemd, is het bezoeken waard. De haven was tijdens de kolonisatie erg belangrijk en in de stad vind je veel gebouwen met bijzondere architectuur.

Optimaal ontspannen op Bali

Een ontspannen single reis naar Indonesië eindigt met een bezoek aan Bali. Dit eiland is het meest verwesterd van de Indonesische eilanden en is de perfecte plek voor ontspanning en vertier. Ga op pad met een scooter en vind een verlaten strand of huur een ligbed en bestel eten en cocktails voor een luxe strandervaring. Op en top ontspanning voor je weer naar huis vertrekt.