Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Felgroene rijstterrassen en parelwitte zandstranden

Een groepsreis door Indonesië is in allerlei opzichten een veelzijdige vakantie.

Bekijk reizen 

Groepsreis in Indonesië: elk eiland een eigen cultuur

Een groepsreis door Indonesië is in allerlei opzichten een veelzijdige vakantie. Indonesië kent namelijk talrijke eilanden met elk hun eigen cultuur. Bekende eilanden zijn Java, Sumatra en Bali, maar er is nog veel meer te bleven. Ook Lombok wint bijvoorbeeld aan populariteit onder toeristen. Maak kennis met groene rijstterrassen, orang-oetans, de Borobudur of de schitterende zandstranden tijdens een reis door de bijzondere archipel.

Tips en informatie voor jouw groepsreis in Indonesië

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië 
De Gordel van Smaragd: een bijnaam die duidt op de grote cultuur- en natuurrijkdom van de archipel. Van imponerende vulkanen en rijstterrassen tot tempelcomplexen en kleurrijke processies.
ANWB Reisfilm Indonesië 
In deze film nemen we je mee naar Indonesië. Door de verschillende eilanden, met elk hun eigen culturen, is dit een ontzettend divers land. Onderweg merk je dat Indonesië je echt zal verrassen!

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De unieke flora en fauna van Sumatra

Van alle eilanden in Indonesië is Sumatra wellicht het meest gevarieerd. Maak tijdens je groepsreis in Indonesië kennis met het afwisselende landschap van enorme vulkanen, ongerept regenwoud, schitterende kratermeren, eindeloze plantages en kleurrijke koraaleilanden. Bezoek nationaal park Gunung Leuser, waar als een van de weinige plekken ter wereld orang-oetans nog in het wild leven. Ook sta je hier oog in oog met tijgers en olifanten. Duikers bezoeken het koraaleiland Pulau Weh, ten noorden van Sumatra.

De religieuze bezienswaardigheden van Java

Een groepsreis door Indonesië brengt je op Java, een prachtig eiland met uitgestrekte rijstterrassen en rokende vulkanen. Struin in de mensenstroom in Jakarta of neem je verrekijker mee naar het nationale park Gunung Gede Pangrago om de 250 soorten vogels te bewonderen. Een van de belangrijkste trekpleisters bevindt zich in de vallei tussen de vulkanen Merapi en Merbabu: de Borobudur. Dit is de grootste boeddhistische tempel wereldwijd. Ook het hindoeïstische tempelcomplex Prambanan op een uur rijden van de Borobudur is een aanrader.

De felgroene rijstvelden in Bali

Bali staat bekend om zijn prachtige zandstranden, maar er is meer te beleven op het eiland. Bezoek bijvoorbeeld de smaragdgroene rijstterrassen tegen de heuvel bij Tegalalang, die zelfs op de Unesco-werelderfgoedlijst staan. Ook het kunstenaarsdorp Ubud is een aanrader, waar nog altijd de authentieke nijverheidsvormen worden uitgevoerd. Vlak bij Ubud ligt het Apenbos, waar de lokale bevolking zowel de bossen als de apen als heilig beschouwd.