Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Ontdek de veelzijdigheid van Indonesië tijdens een groepsreis naar Bali

Bali is meer dan strand alleen. Tijdens een afwisselende groepsreis in Bali maak je kennis met de vriendelijke bevolking, ontdek je eeuwenoude tradities en geniet je van het vele natuurschoon. Fiets langs de smaragdgroene rijstterrassen bij Ubud, struin over de noordelijke stranden van Pemuteran en laat je inspireren door de Balinese cultuur tijdens een bezoek aan een authentiek dorp.

Bekijk hier alle reizen naar Indonesië

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië

De Gordel van Smaragd: een bijnaam die duidt op de grote cultuur- en natuurrijkdom van de archipel. Van imponerende vulkanen en rijstterrassen tot tempelcomplexen en kleurrijke processies.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De rijstterrassen van Tegalalang en Jatiluwih

Overal op Bali zie je de uitgestrekte rijstvelden, maar de allermooiste vind je bij Jatiluwih, in het district Tabanan. De eindeloze rijstterrassen liggen tegen de bergflanken aan. De rijstterrassen staan zelfs op de Unesco-werelderfgoedlijst. Ook bij Tegalalang, in de buurt van Ubud, vind je prachtige rijstvelden om te bezoeken. Bij deze rijstterrassen zijn ook veel koffieplantages waar je de smakelijke luwak-koffie kunt proeven.

Het kunstenaarsdorp Ubud

Ubud is een schilderachtig dorp in de waanzinnige omgeving van de rijstterrassen en staat bekend als een van de kunstenaarsdorpen in Midden-Bali. Liefhebbers van kunst, muziek, dans en handwerk halen in Ubud tijdens een groepsreis in Bali hun hart op. De traditionele Balinese kunstvormen worden hier namelijk nog altijd uitgevoerd. In en rondom deze plek zijn kunstenaars werkzaam die hun kunst verkopen op de lokale markt. Bovendien liggen er diverse historische bezienswaardigheden en tempels in de directe omgeving. Stap op de fiets en maak een tocht langs kletterende watervallen, groene bergen en talloze rivieren.

Het heilige Apenbos

Een andere beroemde bezienswaardigheid in de omgeving van Ubud is het Apenbos. De apen en het bijbehorende bos worden door de lokale inwoners als heilig gezien. In de drie tempels die hier aanwezig zijn, laten mensen voedsel achter voor de apen. Vergeet niet om je spullen goed op te ruimen, want de apen staan bekend om zakken te rollen van nietsvermoedende toeristen.