Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een verrassende vakantie in Picardië

Ben jij op zoek naar een mooie vakantiebestemming die makkelijk aan te rijden is vanuit Nederland? Tijdens een vakantie in Picardië, dat ten noorden van Parijs ligt, geniet je van rust, ruimte, natuur, smakelijk eten en een interessante geschiedenis. Deze regio was in vroegere tijden zeer geliefd bij de Franse adel. Je vindt dan ook talloze kastelen, kerken, kathedralen en abdijen in het natuurlijke landschap dat zich kenmerkt door weidse bossen, valleien, riviertjes, moerassen en een ruige kustlijn.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Picardië 

Stap in het spoor van Jules Verne in Amiens en fleur je vakantie op in de levendige Tuinen van Valloires. Op zoek naar iets op en top gotisch? Strijk neer bij de grandioze Nôtre-Dame van Amiens.

Meer aanbod voor Picardië

Bekijk het aanbod van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Kastelen en kathedralen

Als je met de auto op vakantie naar Picardië gaat, breng je gemakkelijk een bezoek aan een van de vele kastelen en kathedralen in deze streek. Het sprookjesachtige kasteel van Pierrefonds spreekt tot de verbeelding. Hoewel het kasteel nooit echt bewoond is geweest, is het gigantisch groot en voorzien van vele bombastische details. Zo heeft de regenafvoer de vorm van een krokodil en staat er een gietijzeren kat op het dak. Zowel binnen als buiten bewonder je vele bouwelementen in renaissancistische stijl. Breng ook een bezoek aan het paleis van Compiègne, waarin drie interessante musea zijn gevestigd. Vooral van binnen is dit gigantische paleis erg mooi, met zalen in verschillende stijlen. De omringende tuinen lenen zich perfect voor een ontspannen wandeling.

Unieke kustlijn van Picardië

Met een 60 kilometer lange kustlijn geniet je tijdens je vakantie naar Picardië van de zon en de zee. Ga bijvoorbeeld naar de Baai van de Somme, waar je met wat geluk zeehonden spot. Of maak een wandeling over het kiezelstrand van Boise de Cise langs de indrukwekkende witte krijtrotsen. Naast al het natuurschoon zijn er ook verschillende gezellige badplaatsen om te bezoeken. Le Crotoy, Cayeux-sur-Mer en Fort-Mahon-Plage zijn een bezoek waard. Neem plaats op het terras bij een van de gezellige strandtenten en laat je culinair in de watten leggen.