Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Heb ik een milieusticker nodig?

Een milieusticker is niet in heel Frankrijk verplicht, maar ons advies is om wel een Franse milieusticker aan te schaffen. Voor de kosten hoef je het niet te laten en zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent of tijdelijk (als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten). Je toont met een milieusticker aan dat je auto voldoet aan de gestelde milieu-eisen om in deze zone te mogen rijden.

Welke milieusticker heb ik nodig?

Er zijn stickers in zes categorieën. De categorie wordt bepaald door het type voertuig (auto/camper, motor, bromfiets, vrachtwagen), de mate van CO₂-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig.

Welke classificatie heeft mijn voertuig?

Om te weten welke kleur milieusticker je nodig hebt voor jouw voertuig moet je weten in welke classificatie jouw voertuig valt. Dit kun je bekijken door op ovi.rdw.nl je kentekengegevens in te vullen of op certificat-air.gouv.fr onder 'Connaître mon classement' / 'Determining my classification'.

Hoe bestel ik een milieusticker?

Je bestelt de milieusticker via de officiële website certificat-air.gouv.fr . Ter plaatse kopen bij bijvoorbeeld een tankstation of bestellen per post is niet mogelijk. De sticker is niet verkrijgbaar bij de ANWB.

Let op: Bestel minimaal veertien dagen van tevoren in verband met verzending. Houd er rekening mee dat je de sticker op de officiële Franse website besteld. Er zijn meer aanbieders, je betaalt echter vaak meer en het duurt ook langer voordat je een sticker thuis ontvangt.

Tip: Klik rechtsboven op de Franse site voor een vertaling naar het Engels. Het stappenplan om de sticker te bestellen vind je hieronder.

Veelgestelde vragen

Zorgeloos tol betalen met ANWB Creditcard 

Met de ANWB Creditcard op zak betaal je eenvoudig je tol bij de tolpoortjes en kun je snel weer doorrijden.

Tolbadge: Nooit meer in de rij bij tolpoortjes 

Zo doorrijden in aparte rijstroken met de letter 't' als je in het bezit bent van een tolbadge. De tolkosten worden automatisch verrekend.

Verplicht mee in de auto Frankrijk 

Wanneer je door Frankrijk rijdt met de auto ben je verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidsvest bij je te hebben.

Handig voor je vakantie naar Frankrijk

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.