Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Dit mag je verwachten van een autovakantie in Zuid-Engeland

Maak tijdens een autovakantie in Zuid-Engeland kennis met het glooiende landschap vol lieflijke middeleeuwse dorpjes en steden met prachtige kathedralen. Trek langs de steile witte krijtrotsen, verwonder je over eeuwenoude Romeinse baden of maak een lange strandwandeling aan de kust: de mogelijkheden van Zuid-Engeland zijn eindeloos.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De indrukwekkende natuur van Zuid-Engeland

Bij aankomst met de ferry springen de witte krijtrotsen bij Dover direct in het oog. Het imposante landschap van Zuid-Engeland bestaat voornamelijk uit glooiende kalksteenheuvels en rivieren. Natuurliefhebbers trekken tijdens de autovakantie in Zuid-Engeland naar de pittoreske Cotswolds Hills in het noorden. Voor wandelingen in de bossen ga je naar Exmoor. Bezoek daarnaast de Mendip Hills in Somerset voor imposante grotten en de kloof Cheddar Gorge. Aan de kust geniet je bij New Forest van uitgestrekte heidevlaktes, kabbelende beken en een oeroud bos. Wie weet spot je hier ook de halfwilde pony's.

De rijke geschiedenis van Zuid-Engeland

Zuid-Engeland staat bekend om zijn bijzondere bouwwerken met een unieke geschiedenis. Bezoek tijdens je autovakantie in Zuid-Engeland bijvoorbeeld de mysterieuze steencirkel van Stonehenge. Ook zijn de Romeinse baden in Bath een aanrader. Hier kwamen de Romeinen samen om heerlijk rond te dobberen in het helende bronwater. Verder zijn er talrijke middeleeuwse kathedralen in deze streek te vinden, zoals de imponerende kathedraal van Winchester.

Met de kinderen eropuit

Gezinnen met kinderen genieten tijdens een vakantie in Zuid-Engeland van de vele dierenparken en musea die de streek te bieden heeft. Het eiland Wight beschikt bijvoorbeeld over een aantal interessante kleinschalige dierenparken. Bij Portsmouth maak je kennis met de dieren van de onderwaterwereld in het Blue Reef Aquarium. Hier vind je bovendien eeuwenoude slagschepen en een tentoonstelling over de marine. Ook is het smokkelaarsmuseum in Ventnor een bezoek waard.