Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Met de auto naar Engeland

Van Stonehenge tot Lake District en van de kliffen van Dover naar historische kastelen.

Bekijk reizen 

Volop highlights tijdens een autovakantie in Engeland

Zodra je vanaf de ferry de White Cliffs van Dover ziet, begint je autovakantie in Engeland pas echt! Engeland biedt talrijke bezienswaardigheden voor een veelzijdige vakantie. Bezoek eeuwenoude Romeinse baden, wandel door romantisch aangelegde tuinen bij een van de tientallen kastelen of proef de authentieke Fish 'n Chips in een gezellige pub.

Tips en informatie voor jouw autovakantie in Engeland

De leukste bezienswaardigheden van Engeland 

Van wandelen door de mooiste natuurgebieden als het Lake District tot je in een film wanen in het magische Alnwick Castle.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De bijzondere Romeinse baden van Bath

De mooiste intact gebleven archeologische vindplaats uit het Romeinse Rijk bevindt zich niet in Rome, maar in Engeland. Bezoek de schitterende plaats Bath om het badhuis uit de Romeinse tijd te bewonderen. De stad in Zuid-Engeland is bekend om zijn thermische bron met warm water. De Kelten vonden deze bron als eerst en bouwden er een heiligdom omheen voor de godin Sulis. De Romeinen hielden dit vanaf 60 n. Chr. in stand, bouwden een badhuis om de bron en noemden de stad Aquae Sulis.

Ontdek de fascinerende natuur tijdens je vakantie in Engeland met de auto

Gedurende je autovakantie in Engeland rijd je langs glooiende groene heuvels met pittoreske dorpjes. Natuurliefhebbers genieten volop in de tientallen nationale parken van Engeland. Bezoek bijvoorbeeld het Lake District met spiegelgladde meren en de hoogste berg van Engeland, Scafell Pike (978 meter) .Ook het Peak District is een aanrader. Dit nationale park staat bekend om zijn contrasten: van lieflijke heuvels tot steile rotsformaties, van ijskoude watervallen tot spannende grotten. Rijd vervolgens naar het nationale park Exmoor aan de zuidkust, met uitgestrekte heide- en duinlandschappen.

Romantische kastelen en landhuizen in Engeland

Engeland beschikt over tientallen fraaie landhuizen en kastelen, waarvan sommige geopend zijn voor bezoekers. De mooiste en historisch meest interessante kastelen bevinden zich in het graafschap Sussex. Bezoek bijvoorbeeld Bodiam Castle in East Sussex, The Vyne in Basingstoke of Lacock Abbey in Wiltshire. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen in de prachtig aangelegde tuinen.

De unieke stenen van Stonehenge

Stonehenge is een van de meest bezochte attracties van Engeland. Deze mysterieuze stenencirkel wordt gevormd door prehistorische stenen met een gewicht van circa 25 ton per stuk. Er hangt nog steeds veel geheimzinnigheid rondom het monument, aangezien niemand weet hoe de stenen op deze plek terecht zijn gekomen. Laat je inspireren door een lokale gids of bezoek het naastgelegen bezoekerscentrum om de legendes te leren kennen.