Naar artikel

Glooiende landschappen en pittoreske dorpjes tijdens een fietsvakantie in Engeland

Maak gedurende je fietsvakantie in Engeland kennis met het afwisselende landschap vol statige kastelen, pittoreske dorpen met cottages en glooiende heuvels. Duik in de Engelse cultuur en geniet in de avond van de bekende fish-and-chips in een pub of laat je betoveren door de mystiek van Stonehenge.

Op zoek naar wat anders?

ANWB Reisopmaat 

Stel zelf je fietsvakantie naar Engeland samen:

  • Kies zelf je route, accommodaties en vervoersmiddel
  • Laat je inspireren door tips van reisspecialisten
  • Boek met de betrouwbaarheid van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 hulp en 5% korting voor leden.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bezoek de majestueuze kastelen van Sussex

Zuid-Engeland beschikt over talrijke landhuizen en kastelen met een rijke historie. Gedurende je fietsvakantie in Engeland trek je dan ook langs historische burchten en magische landhuizen met prachtig aangelegde romantische tuinen. De mooiste exemplaren bevinden zich rondom Sussex. Bezoek bijvoorbeeld het kasteel Bodiam in East Sussex, het landhuis Lacock Abbey Wiltshire of The Vyne in Basingstoke.

De geheimzinnige stenen van Stonehenge

Stonehenge is wellicht de meest populaire attractie van Engeland. Het is nog altijd een raadsel hoe de verzameling stenen van circa veertig ton midden in het grasland terecht zijn gekomen. Al eeuwenlang vormt de magische plek dan ook de bron voor legendes en mythes. Sinds 1986 staat Stonehenge op de Unesco-werelderfgoedlijst. Bovendien bewonder je in het naastgelegen bezoekerscentrum de diverse prehistorische voorwerpen die in de omgeving zijn gevonden.

Fietsen in de natuur van Engeland

Op de fiets ontdek je Engeland op zijn best. Geniet van de groene heuvellandschappen en maak kennis met de lokale cultuur in de dorpjes onderweg. Een populair natuurlandschap om in te fietsen is het Peak District. De schoonheid van dit nationale park zit hem in de talrijke contrasten en kleuren in het gebied. Van steile rotspartijen tot groene heuvels, van kletterende watervallen tot mysterieuze grotten: je kijkt hier je ogen uit. Ook nationaal park Exmoor is een aanrader. The Exmoor Cycle Route van bijna 100 kilometer trekt langs zanderige duinen, uitgestrekte heidevelden en lieflijke bossen.