Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Schitterende natuur en cultuur tijdens je vakantie naar Cornwall

Pittoreske dorpen, ruige rotsen en eindeloze zandstranden; Cornwall is een schitterend deel van Engeland, waar veel te beleven is. Tijdens een vakantie naar Cornwall heb je alle tijd om op ontdekkingstocht te gaan, van de bijzondere St Michael's Mount, die doet denken aan de Franse Mont Saint-Michel, tot het tropisch aandoende strand van St. Ives. Deze plekken moet je gezien hebben tijdens je vakantie naar Cornwall.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Engeland 

Van wandelen door de mooiste natuurgebieden als het Lake District tot je in een film wanen in het magische Alnwick Castle.

Meer aanbod voor Cornwall

Bekijk het aanbod van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Culturele bezienswaardigheden in Cornwall

St Michael's Mount is een klein eiland voor de zuidkust van de stad Penzance in Cornwall. Bij hoogwater wordt het eiland door water omringd, terwijl je er bij laagwater naartoe kunt wandelen. Op het beroemde eiland staat een kasteel en een 15e-eeuws klooster. Tijdens een rondleiding door het kasteel en het omliggende terrein kom je meer te weten over de bijzondere geschiedenis, terwijl je ondertussen geniet van mooie panorama's van de omgeving. Breng ook zeker een bezoek aan het Eden Project. Deze botanische tuin ligt 5 kilometer buiten St. Austell en bestaat onder meer uit twee kassencomplexen gevormd door diverse geodetische koepels. In wezen is dit project 's werelds grootste overdekte regenwoud; het herbergt het duizenden planten- en dierensoorten.

De mooiste stranden van Cornwall

De kust van Cornwall telt tientallen schitterende zand- en kiezelstranden. The Lizard is een zeer idyllisch schiereiland gelegen op het zuidelijkste punt van het land. Bij Kynance Cove is het contrast tussen de glinsterende blauwe zee en de groene landbouwgrond op de rotsen erboven prachtig om te zien. Het gebied herbergt een groot aantal natuurlijke schoonheden, zoals de botanische tuin Trebah Garden en de rivier Helford. Voor wie altijd al heeft willen surfen is Watergate Bay het ideale strand. Hier test je je surfvaardigheden en geniet je van de zon en zachte temperaturen. Het zandstrand van St. Ives steekt mooi af tegen de helderblauwe zee. Sla een bezoek aan het Tate St. Ives niet over. Dit museum maakt deel uit van de Tate Gallery, waartoe ook Tate Britain en Tate Modern in Londen en Tate Liverpool behoren. Het combineert kunst met een bijzondere architectuur en lichtinval en de prachtige kustomgeving.