Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Maak tijdens een roadtrip in Engeland kennis met de Engelse cultuur

Als je net van de ferry komt is het even wennen om links te rijden, maar geen zorgen: dat went vanzelf! Gedurende je roadtrip in Engeland ontdek je de boeiende veelzijdigheid van het Britse eiland. Breng een bezoek aan historische dorpen uit de beroemde kostuumdrama's, rijd langs de ruige rotsen van Cornwall of bezoek het mysterieuze Stonehenge. Met een rondreis bepaal je zelf welke bezienswaardigheden in Engeland je ziet.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Engeland 

Van wandelen door de mooiste natuurgebieden als het Lake District tot je in een film wanen in het magische Alnwick Castle.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Ontdek de wereldstad Londen

Wie kent de rode dubbeldekkers en zwarte taxi's van Londen niet? De beroemde wereldstad met zijn rijke geschiedenis en bruisende cultuur is een geliefde attractie tijdens een roadtrip in Engeland. Bekijk de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace, maak een boottocht over de Thames of ga heerlijk winkelen in Oxford Street.

De mysterieuze stenen van Stonehenge

Op circa 2 uur afstand van de metropool ligt Stonehenge. Deze beroemde stenen met een gewicht van veertig ton zijn de populairste attractie van Engeland. Het is nog altijd een raadsel hoe deze prehistorische stenen op deze locatie terecht zijn gekomen. Er doen dan ook talrijke legendes, mythes en verhalen de ronde over deze plek, die sinds 1986 op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Naast de stenencirkel bevindt zich een bezoekerscentrum waar je allerlei prehistorische gevonden voorwerpen uit de omgeving bewondert.

Statige kastelen en landhuizen in Sussex

Tijdens je roadtrip in Engeland kom je langs allerlei kastelen en landhuizen met een rijke geschiedenis. Bezoek bijvoorbeeld de fraaie kastelen met aangelegde tuinen in de buurt van Sussex, zoals The Vyne in Basingstoke, het kasteel Bodiam in East Sussex en het landhuis Lacock Abbey in Wiltshire.

De veelzijdige natuur van Engeland

Natuurliefhebbers hebben in Engeland de keuze uit talloze nationale parken. Maak bijvoorbeeld een tussenstop in het Peak District. Dit nationale park valt op door de tegenstellingen in het landschap: van steile rotsen tot glooiende heuvels, van watervallen tot grotten. Ook is het nationale park Exmoor een aanrader, met de dichtbegroeide bossen, uitgestrekte heidevelden en zanderige duinen.