Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Wat is de beste reistijd voor Schotland?

Klimaat en weer Schotland

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Schotland? De beste reistijd voor Schotland hangt af van een aantal factoren zoals het weer en de activiteiten die je tijdens je reis onderneemt. Schotland is geen zonnige bestemming waar je de hele dag aan zee ligt, maar leent zich wel uitstekend voor een avontuur in de natuur. Kom je voor een specifieke activiteit zoals walvissen spotten of een rondreis door de Schotse Hooglanden? Hieronder lees je wanneer je het beste naar Schotland reist.

Regen, regen en nog eens regen

Een van de belangrijkste kenmerken van het Schotse klimaat is de hoeveelheid regen die in de regio valt. Gemiddeld regent het er 250 dagen per jaar, soms de hele dag en soms zijn er dagen met af en toe een bui. Even ter vergelijking, dit is drie keer zo veel als in Nederland. De droogste maanden en voor veel mensen de beste reistijd voor Schotland zijn juni, juli en augustus. In deze maanden zijn de temperaturen redelijk aangenaam: zo rond de 20 graden met af en toe een uitschieter naar boven of beneden. De kans op neerslag is echter ook tijdens de zomermaanden groot, dus neem goede waterdichte kleding mee en bereid je voor op koude nachten. Reis je in de wintermaanden naar Schotland? Dan is er kans op sneeuw. Deze blijft echter meestal niet liggen, behalve op de toppen van de Schotse Hooglanden.

Verschillende activiteiten

Ga je richting Schotland voor een bepaalde activiteit, zoals een autorit door de Schotse hooglanden of een dag walvissen en dolfijnen spotten? Dan verandert de beste reistijd voor Schotland. De Highlands zijn bijvoorbeeld fantastisch om te bezoeken in de lente en herfst. In de zomer heb je hier namelijk erg veel last van muggen, die je vakantie negatief kunnen beïnvloeden en wandelingen en kampeersessies een stuk minder comfortabel maken. Wil je walvissen en dolfijnen spotten? Plan dan een vakantie aan het einde van de lente. Contacteer lokale aanbieders die je naar plekken brengen waar je de grootste kans hebt de dieren te zien en wie weet kom je walvissen, robben, otters en dolfijnen tegen.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Schotland 
Schotland, waar naast de melodieën van de natuur, de klanken van de doedelzak te horen zijn. Met de mooiste autoroutes door uitgestrekte valleien en langs ruïnes en mystieke meren.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.