Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Meren, klifkusten en kilometers heidevelden

Ontdek talloze regio's in één vakantie tijdens een rondreis in Engeland.

Bekijk reizen 

Geniet van een veelzijdige rondreis in Engeland

Tijdens een rondreis in Engeland ontdek je talloze regio's in één vakantie, waaronder het Lake District, de Yorkshire Moors en Kent. Bewonder de White Cliffs bij Dover, reis met de stroomtrein door de North Yorkshire Moors of ontspan bij de Romeinse baden van Bath. Geen dag is hetzelfde in het glooiende Engelse heuvellandschap.

Naar welke rondreis in Engeland ben je op zoek?

Tips en informatie voor jouw rondreis in Engeland

De leukste bezienswaardigheden van Engeland 
Van wandelen door de mooiste natuurgebieden als het Lake District tot je in een film wanen in het magische Alnwick Castle.

Auto huren in Engeland

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De rode dubbeldekkers in de beroemde metropool Londen

Geen stad ter wereld is zo geliefd als de wereldstad Londen. Bekijk de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace, bewonder de kroonjuwelen in de Tower van Londen of maak een boottocht over de Thames. Winkelliefhebbers bezoeken Oxford Street en Bond Street met honderden winkels. Handig zijn de hop-on-hop-off-bussen, die langs alle populaire attracties rijden.

Het mysterieuze monument Stonehenge

Op slechts 2 uur rijden vanaf de wereldstad Londen vind je het Unesco-werelderfgoed Stonehenge. Het is nog altijd onbekend hoe de stenen, ieder zo'n 25 ton, op hun plek terecht zijn gekomen of waartoe ze dienden. De gidsen van Stonehenge weten je dan ook allerlei legendes, verhalen en wonderen te vertellen over de plek. Er is een bezoekerscentrum naast de stenen cirkel, waar je allerlei gevonden voorwerpen uit de prehistorie vindt die in de nabije omgeving zijn gevonden.

Bezoek de mooiste Romeinse baden in Bath tijdens je rondreis in Zuid-Engeland

Een van de fraaiste nog volledig intact gebleven archeologische locaties uit het Romeinse rijk bevindt zich niet in Rome, maar in de pittoreske stad Bath. Deze stad in Zuid-Engeland beschikt over een thermale heetwaterbron. De Kelten ontdekten deze bron als eersten en creëerden er een heiligdom voor de godin Sulis. De Romeinen behielden de Keltische bron en noemden de stad Aquae Sulis. Breng tijdens je rondreis in Engeland een bezoek aan de sfeervolle stad om de badtraditie van de Romeinen met eigen ogen te aanschouwen.

Bewonder de charmante kastelen en romantische tuinen in Sussex

Gedurende je rondreis in Engeland wordt direct duidelijk hoeveel landhuizen en kastelen in dit land te vinden zijn. Geregeld word je verrast door de prachtige kastelen met aangelegde tuinen. De mooiste parels vind je in het graafschap Sussex. Bezoek bijvoorbeeld Bodiam Castle in het oosten van Sussex, The Vyne in Basingstoke of het landhuis Lacock Abbey in Wiltshire.

Wandelen in de veelzijdige natuur in Engeland

Natuurliefhebbers hebben tijdens een rondreis in Engeland de keuze uit tientallen nationale parken om de bijzondere flora en fauna te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Lake District met prachtige meren en glooiende heuvels. Ook het Peak District is een aanrader. Dit nationale park staat bekend om zijn vele contrasten: van steile rotsformaties tot groene heuvels, van spannende watervallen tot geheimzinnige grotten. Nationaal park Exmoor is ook een goede keuze. Dit park vlak bij de kust bestaat uit eindeloze duinen, dichte bossen en prachtige heidevelden. In de North Yorkshire Moors kun je niet alleen wandelen in de groene heuvels, maar ook een ritje maken in stoomtrein, die vertrekt vanuit het kuststadje Whitby. Breng hier ook een bezoek aan de ruïne van de abdij, bovenop de kliffen.