Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Kunst, geschiedenis en Harry Potter tijdens een vakantie in Londen

Tijdens een vakantie in Londen zie je hoe oud en nieuw samenkomen. De stad is bekend om de bijzondere historische schatten in paleisachtige musea, maar de moderne wijken hebben ook minder bekende parels te bieden. Ontdek rijke natuurlandschappen midden in de stad of duik in een magische wereld met de kinderen.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Londen 

Ontdek Londen, een wereldstad vol kleurrijke wijken, gratis musea en historische monumenten. Van wereldberoemde iconen als het London Eye en de Big Ben tot minder bekende parels als St. Dunstan in the East.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Een rijkdom aan musea

Londen heeft honderden musea, van kleine galerieën met moderne kunst tot de beroemde National Gallery waar werken van Europese meesters hangen. Een bezoek aan veel van deze musea is gratis, ook bij grote trekpleisters zoals The British Museum. Hier staat meer dan twee miljoen jaar aan geschiedenis tentoongesteld, waaronder de Steen van Rosetta, marmeren beelden uit het Griekse Parthenon en Egyptische mummies. Het Tate Modern is juist gevuld met moderne kunst van grootmeesters als Dalí, Picasso en Warhol. Wandel langs fossielen van dinosauriërs in het National History Museum, waar ook de botten van de oudste bekende mensachtige te zien zijn.

Van oude tot nieuwe cultuur

Het statige Buckingham Palace en de hoge toren van de Big Ben maken de oude geschiedenis van Londen tastbaar. Treed in de voetsporen van Shakespeare en bekijk een voorstelling in Shakespeare's Globe, de nagebouwde versie van het Londense theater waar hij zijn beroemde werken liet opvoeren. Bezoek je liever moderne musicals tijdens je vakantie in Londen? Laat je lokken door de felle lichten van West End. Kunstliefhebbers voelen zich thuis in de felgekleurde straten van Shoreditch, waar talloze graffitiwerken te zien zijn.

Vakantie in Londen met de kinderen

Met de kinderen op vakantie in Londen is een groot feest, want hier kijken jullie je ogen uit in de grootste speelgoedwinkel ter wereld: Hamleys. Tijdens een rit in reuzenrad London Eye genieten de kinderen van een spectaculair uitzicht over de stad. Fans van Harry Potter komen ook niets tekort, want tijdens jullie vakantie in Londen zijn er verschillende Potter-attractes te zien. Op King's Cross Station ontdek je het vertrekpunt van de Zweinsteinexpres en bij de studiotour net buiten Londen wandelen jullie door de sets van deze beroemde filmreeks.

Natuur in de stad

Ontsnap even aan de drukte van de stad en bezoek een van de vele parken tijdens je vakantie in het hart van Londen. Struin door Richmond Park, het grootste stadspark van Europa met een oppervlakte van 995 hectare. Spot een van de honderden herten die zich thuis voelen in het park of maak een fietstocht door het groen. In het noorden van de stad vind je Hampstead Heath, waar meren, heuvels en bossen elkaar afwisselen. Je geniet bovendien van een mooi uitzicht over de stad wanneer je de top van Parliament Hill beklimt.