Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Rondreis door Cornwall: ontdek de mooiste plekken

Cornwall ligt in het zuidwestelijkste puntje van Engeland. Onder Britten is dit een populaire vakantiebestemming en ook steeds meer Nederlanders weten dit prachtige gebied te vinden. Cornwall kent een relatief warm en droog klimaat: de warme golfstroom die langs de kust stroomt zorgt voor een groei van subtropische planten. Tijdens een rondreis door Cornwall ontdek je de gevarieerde kustlijn met zachte zandstranden, ruige wandelpaden en pittoreske stadjes als Truro, Port Isaac en Padstow.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Stranden, natuur en bezienswaardigheden

Tijdens een rondreis door Cornwall bezoek je op je eigen tempo de mooiste stranden, natuurparken en bezienswaardigheden. Geniet zeker van een ontspannen dag aan zee op Porthcurno Beach. Dit zachte, goudgele zandstrand de het uiterste zuidwestpunt van Cornwall wordt omringd door hoge rotswanden en aangewezen als een Area of Outstanding Natural Beauty. De baai is bovendien uitgeroepen tot een van de zeven mooiste baaien wereldwijd. Boven op de klif vind je het uit de rotsen gehouwen Minack Theatre, waar theatergezelschappen regelmatig voorstellingen opvoeren. Wandelliefhebbers volgen het South West Coast Path langs de kust van Cornwall. Deze eeuwenoude wandelroute is in totaal 1014 kilometer lang en start in Minehead in Somerset. Je wandelt langs de kust van Exmoor en Noord-Devon naar Cornwall, om vervolgens via Devon en Dorset te eindigen in Poole Harbour. Je kunt ook etappes van het pad apart bewandelen.

Leuke steden en dorpen in Cornwall

In het mooie heuvellandschap liggen schattige dorpen en authentieke vissershavens die zeker een bezoek waard zijn. Truro is de hoofdstad van Cornwall en staat vooral bekend om de indrukwekkende neogotische kathedraal die boven de stad uittorent. Ga naar het Royal Cornwall Museum voor een geschiedenisles over de streek. Port Isaac is populair bij surfers. Voor wie liever op het droge blijft, zijn er mooie kustwandelingen en fietstochtjes te maken in de omgeving van het witte vissersdorp.