Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ontmoet de Kleine Zeemeermin

De bruisende stad Kopenhagen biedt alle ingrediënten voor een veelzijdige stedentrip.

Vakantie Denemarken 

Vakantie in Kopenhagen: aantrekkelijke mix van geschiedenis en modern

De sfeervolle stad Kopenhagen, die leeft aan en met het water, doet op sommige punten bijna aan Amsterdam denken. De gezellige stad is zowel historisch als ultramodern.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Kopenhagen 

De Deense hoofdstad Kopenhagen zit vol kleur: van de creatieve Vrijstad Christiania, de kunstgaleries in Vesterbro tot de kleurige huizen aan de kade van Nyhavn.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De weg op: bereid je vakantie in Kopenhagen goed voor

Het is van belang je reis naar Kopenhagen zo goed mogelijk voor te bereiden. In Denemarken is het net als in Nederland niet verplicht om bepaalde veiligheidsartikelen in je voertuig te hebben. In sommige situaties moet je echter wel een gevarendriehoek hanteren, zoals bij een ongeval of pech. Ook bij het knipperen van de alarmlichten is een gevarendriehoek nodig. Verder wordt geadviseerd om een reflecterend veiligheidsvest, brandblusser, reservelampen en verbanddoos mee te nemen.

Tips en bezienswaardigheden voor je vakantie in Kopenhagen

De bruisende stad Kopenhagen biedt alle ingrediënten voor een veelzijdige stedentrip. Maak een boottocht bij de tuinen van Frederiksberg, bewonder het standbeeld van de Kleine Zeemeermin in Nyhavn of winkel in Strøget, een van de langste winkelstraten van Europa. Een aanrader is Amalienborg. Hier liet de Deense adel in de 18e eeuw vier vrijwel identieke rococopaleizen bouwen. Tegenwoordig is het Christian IX-paleis de residentie van koningin Margrethe II en prins Hendrik. Het Amalienborg Museum in het paleis Christian VIII is voor het publiek toegankelijk. Bezoek ook het Snarens Kvarter: de oudste wijk van de stad biedt onder meer het Huset KBH, een cultureel centrum met een theater, bioscoop, clubs en een restaurant.

Vakantie in Kopenhagen op jouw manier

De combinatie van een gemoedelijke sfeer samen met de Scandinavische cultuur maken Kopenhagen de ideale stad voor een stedentrip. ANWB biedt talrijke hotels in de omgeving aan voor een mooie vakantie in de Deense hoofdstad. De reizen zijn inclusief vlucht, hotel en ontbijt. De hotels bevinden zich in de binnenstad, waardoor alle bezienswaardigheden binnen handbereik zijn. Bovendien is Kopenhagen vrij compact en het openbaar vervoer netjes geregeld, waardoor je gemakkelijk en snel op de plaats van bestemming arriveert. Kunstliefhebbers bezoeken bijvoorbeeld de tientallen musea en galerieën in de stad. 's Avonds geniet je van een smakelijk hapje en drankje in de knusse bars en sfeervolle restaurants. Ervaar het zelf en word verliefd op Kopenhagen.