Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waar zijn de milieuzones?

Er zijn milieuzones in Aalborg, Aarhus, Kopenhagen, Frederiksberg en Odense. De beperkende maatregelen gelden alleen voor bepaalde personenauto's, bestelwagens en zware voertuigen die op diesel rijden. Deze voertuigen mogen zonder registratie de milieuzones niet inrijden.

Hoe kan ik een milieuzone in?

Je hoeft geen milieusticker te kopen voor Denemarken. Met een gewone personenauto hoef je niets te regelen en mag je de milieuzones zonder problemen inrijden.

De volgende dieselvoertuigen moeten wel vooraf geregistreerd worden op mz.miljoezoner.dk om in de milieuzones te mogen rijden:

  • Personenwagens, met euronorm 5 en hoger of met een roetfilter. Zie hier meer informatie
  • Bestelwagens, met een toegestane maximummassa van niet meer dan 3500 kg, met euronorm 5 en hoger of met roetfilter. Zie hier meer informatie
  • Zware voertuigen (vrachtwagens en bussen), niet ouder dan 1 januari 2015, met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 kg. Als bus wordt beschouwd een zwaar voertuig met meer dan 9 zitplaatsen inclusief de bestuurdersstoel; dit geldt ook voor grote campers met meer dan 9 zitplaatsen inclusief de bestuurdersstoel. Zie hier meer informatie

Dieselvoertuigen, ouder dan hierboven genoemd, worden niet in de milieuzones toegelaten. Als deze dieselvoertuigen zijn voorzien van een later ingebouwd roetfilter, komen ze wel in aanmerking voor registratie.

Veelgestelde vragen

Verkeersregels in Denemarken 
Bekijk hier afwijkende verkeersregels, maximumsnelheden, verplichte items in de auto en verkeersboetes in Denemarken.
Tolwegen & tolvignetten in Denemarken 
De wegen in Denemarken zijn op twee bruggen na tolvrij. Bekijk alle informatie over de tolbruggen.
Route plannen naar Denemarken 
Bekijk informatie over tanken en laden, overnachtingsopties langs de route en algemene route-informatie zoals verkeersdrukte en wegwerkzaamheden.

Handig voor je vakantie naar Denemarken

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Tot 20% korting
Relaxed op reis deze zomer? 

Van comfortabele sweatwear tot essentiële reisaccessoires, ontdek ze in de (Web)Winkel.