Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Historisch Kopenhagen tot het moderne Aarhus

Denemarken heeft prachtige steden om te bezoeken.

Stedentrip Denemarken 

Stedentrip Denemarken: van historische paleizen tot hippe studentensteden

Van het historische Kopenhagen tot het moderne Aarhus: er is altijd een stedentrip in Denemarken die bij je past. Laat je verrassen door 18e-eeuwse paleizen, ontdek een attractiepark met een wel heel bijzondere achtbaan of bewonder tijdens je stedentrip de moderne kunst van Denemarken. Waar je je stedentrip ook doorbrengt, wandelen langs de waterkant is altijd mogelijk.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Kopenhagen: het Amsterdam van Denemarken

Gekleurde huizen die over het water uitkijken, sfeervolle terrassen waar je een typisch Deens biertje bestelt en klassieke en moderne werelden die moeiteloos samenkomen: je ontdekt het tijdens een stedentrip in Denemarken in Kopenhagen. Hier leer je de koninklijke kant van Denemarken kennen bij Amalienborg, waar vier rococopaleizen uit de 18e eeuw het thuis van de koninklijke familie vormen. Bezoek het bijbehorende museum om de pracht en praal zelf te zien. De moderne kant van de stad ontdek je in de wijk Strøget, waar moderne boetieks en designwinkels het straatbeeld sieren. Op avontuur met de kinderen? Bezoek attractiepark Tivoli, waar je een rit maakt in de oudste houten achtbaan ter wereld, gebouwd in 1914.

Het jeugdige Aarhus

Aarhus is een echte studentenstad waar hippe cafés, moderne musea en bijzondere architectuur een bijzondere sfeer creëren. Duik tijdens je stedentrip in Denemarken in de wereld van de Vikingen in het Moesgaard Museum of wandel door het regenboogpanorama bij het moderne ARoS Art Museum. In openluchtmuseum Den Gamle By leer je juist het historische Aarhus kennen, met monumentale panden en kronkelende straatjes. Tijd voor een lekkere maaltijd? Schuif aan bij Aarhus Food Market, waar je de meest uiteenlopende eetkramen vindt in een omgebouwde loods. De robuuste sfeer bij cultureel centrum Dokk1 is geliefd bij de locals. Bewonder hier moderne kunst en kijk tijdens je stedentrip over het water van Denemarken uit.