Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Afwijkende verkeersregels in Denemarken

Sommige verkeersregels in Denemarken zijn anders dan in Nederland. We geven hieronder een overzicht van de belangrijkste en afwijkende verkeersregels.

De Nederlandse verkeersregels vind je hier.

Verplicht mee in de auto

Voor automobilisten en motorrijders is niets verplicht om mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat als je via Duitsland naar Denemarken reist, je daar wel verplicht bepaalde artikelen aan boord moet hebben.

Verplicht in Duitsland

Let op: Het is, anders dan in Nederland, wél verplicht om bij pech of een ongeval een gevarendriehoek te gebruiken. Neem deze voor de zekerheid dus toch mee. Je kunt niet volstaan met het knipperen van je waarschuwingslichten. Daarnaast adviseren we je om veiligheidsvesten voor alle inzittenden en een verbanddoos mee te nemen. Bewaar de vesten op een goed bereikbare plaats (niet in de kofferbak).

Maximumsnelheid in Denemarken

Hier vind je de algemene toegestane maximumsnelheden per voertuig. Blijf altijd ter plaatse opletten of borden anders aangeven, houd dan die maximumsnelheid aan.


Weg- en weersomstandigheden

Je bent verplicht je snelheid aan te passen aan de weg- en weersomstandigheden.

Maximumsnelheden

In steeds meer plaatsen wordt binnen de bebouwde kom de maximumsnelheid verlaagd naar 40 km/h. Ook in het centrum van Kopenhagen is de maximumsnelheid 40 km/h. Let dus goed op de (matrix)borden als je een plaats binnenrijdt.

Verkeersboetes in Denemarken

Boete betalen

De politie mag ter plekke een bekeuring geven voor een verkeersovertreding. Buitenlanders moeten de boete direct betalen. Betaal je niet meteen, dan volgt een snelrechtprocedure.
Na bekeuren op kenteken, bijvoorbeeld als je geflitst bent, wordt de kentekenhouder aangeschreven met het verzoek de identiteit van de bestuurder kenbaar te maken. De bestuurder krijgt daarna de bekeuring toegestuurd.


Boete thuis ontvangen?

Bekeuringen die in Denemarken worden opgelegd, kunnen naar het huisadres worden gestuurd. Voor meer informatie, zie anwb.nl/juridisch-advies/op-vakantie.

Milieuzones & milieustickers in Denemarken 
Met de auto naar Denemarken? Bekijk of je een milieusticker nodig hebt, welke kleur je nodig hebt en hoe je die bestelt.
Route plannen naar Denemarken 
Bekijk informatie over tanken en laden, overnachtingsopties langs de route en algemene route-informatie zoals verkeersdrukte en wegwerkzaamheden.
Tolwegen & tolvignetten in Denemarken 
De wegen in Denemarken zijn op twee bruggen na tolvrij. Bekijk alle informatie over de tolbruggen.

Handig voor je vakantie naar Denemarken

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Shop alles voor je vakantie 

Van goede koffer tot handige reisaccessoires. Shop hier alles voor je vakantie!

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card. Nu het eerste jaar extra voordeel.