Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Actief en afwisselend

Met de fiets kom je op de mooiste plekken.

Fietsvakantie België 

Een actieve en afwisselende fietsvakantie in België

Wil jij graag op fietsvakantie naar België? Met de fiets kom je op de mooiste plekken en geniet je op een rustig tempo van de omgeving en de natuur. Spring al in Nederland op de fiets of rijd eerst met de auto naar je vakantieverblijf in België om vanaf daar sportieve fietstochten te maken.

Op zoek naar wat anders?

De meest bijzondere bezienswaardigheden van België 
Daal af in de Blegny-mijn voor een ondergronds museumbezoek, ontdek wat landgoed Alden Biesen te verbergen heeft en dompel je onder in de rijkdom van het Rubenshuis in Antwerpen.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar België en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Goesting in de zomer? Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan en regel al je vakantie uitspattingen vanuit je luie stoel!

Fietsen door Wallonië

Wallonië beschikt over meer dan 1.400 kilometer aan paden voor wandelaars, fietsers en ruiters: het Autonoom Netwerk van Trage Wegen. Dit netwerk bestaat uit groene wegen die zijn aangelegd op oude spoorlijnen en jaagpaden. Met meer dan 45 gemarkeerde routes door beschermde natuurgebieden en landelijke gebieden valt er veel te ontdekken tijdens een fietsvakantie naar België. Ook maak je hier mooie skeelertochtjes, paardritten en wandelingen met het hele gezin. De routes zijn te combineren tot langeafstandsroute. Zo lopen er vier internationale en tien regionale routes door de regio.

Fietsvakantie in de Ardennen

De Ardennen hebben wat te bieden voor iedere fietser. Ga bergaf mountainbiken voor een stoot adrenaline of doe het rustig aan en ontdek het natuurlijke landschap op je gemak vanaf een e-bike. Voor liefhebbers van historische dorpjes is de 125 kilometer lange fietsroute Vennbahn een aanrader. Deze route voert door de Oostkantons, langs kronkelende riviertjes, dichte bossen en goudgele graanvelden. Onderweg maak je een tussenstop in het sfeervolle Malmedy of Eupen.

Fietstocht langs de Belgische kust

Is jouw vakantie zonder zon, zee en strand niet compleet? Kies dan voor een van de mooie fietsroutes langs de Belgische kust, zoals een fietstocht van Knokke-Heist naar Blankenberge of Oostende. Na een paar kilometer zet je je fiets even aan de kant om uit te waaien op de pier van Blankenberge.