Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Madonna’s, chocolade en verborgen natuur

Wie een vakantie boekt naar Antwerpen heeft een veelzijdige stad te verkennen.

Vakantie Antwerpen 

Op vakantie naar Antwerpen: madonna’s, chocolade en verborgen natuur

Wie een vakantie boekt naar Antwerpen heeft een veelzijdige stad te verkennen. Bovendien is het een plek waar iedereen zich gelijk thuis voelt. Het is een geliefde winkellocatie, staat bekend om zijn gezellige Vlaamse gastronomie en er zijn volop bezienswaardigheden te ontdekken voor jong en oud, zoals natuur in het havengebied en de lekkerste traktaties in het chocolademuseum.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Antwerpen 

Kom tot rust in de botanische tuin en het Begijnhof of drink een biertje op het sfeervolle plein de Grote Markt.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar België en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Goesting in de zomer? Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan en regel al je vakantie uitspattingen vanuit je luie stoel!

Natuur in het havengebied

Het is misschien niet het eerste wat er in je opkomt als je aan Antwerpen denkt, maar in het havengebied aan de Schelde bevindt zich volop verborgen natuur. Het is daardoor een paradijs voor gevarieerde flora en fauna. De mooiste water-, riet- en moerasvogels waaronder de rietzanger, kuifeend en lepelaar spot je vanaf het uitkijkpunt bij de Opstalvallei. Of bezoek het strand van Sint-Anneke, waar je niet alleen van een mooi uitzicht geniet op de rivier, maar ook op het drassige landschap en de kleine dijken. Misschien spot je wel een kleine vuurvlinder of de blauwborst. Aan de rivier beleef je bovendien de meest adembenemende zonsondergangen.

Madonnawandeling door de binnenstad

Wie goed om zich heen kijkt tijdens een vakantie in Antwerpen zal opmerken dat er verspreid door de binnenstad overal beelden van Maria aan gevels, muren en op straathoeken hangen. Zij is de patroonheilige van de stad en is op bijna tweehonderd plekken te vinden. Soms doen de beelden zelfs dienst als straatverlichting: vroeger met een olielampje erin, tegenwoordig met elektrische verlichting. Wil je ze allemaal bewonderen? Volg dan de Madonnawandeling door de stad van Antwerpen Toerisme & Congres.

Het grootste chocolademuseum Chocolate Nation

Wie aan België denkt, denkt aan chocolade. En Antwerpen herbergt het grootste chocolademuseum van het land: het belevingsmuseum Chocolate Nation. Tijdens je vakantie in Antwerpen breng je hier een educatief bezoek, waarbij natuurlijk volop geproefd mag worden. Aan de hand van moderne technologieën ontdek je alles over de smaak, het productieproces en de geschiedenis van chocolade.