Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voor jong en oud

In België vind je geweldige pretparken geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden.

Vakantie België 

Leukste pretpark in België voor een dagje uit

Ga je binnenkort op vakantie naar België en ben je op zoek naar leuke uitstapjes? Kies dan eens voor een dagje pretpark. In België vind je geweldige pretparken geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Wij vertellen je alles over de leukste pretparken in België, zodat je eenvoudig een keuze maakt!

Op zoek naar wat anders?

De meest bijzondere bezienswaardigheden van België 
Daal af in de Blegny-mijn voor een ondergronds museumbezoek, ontdek wat landgoed Alden Biesen te verbergen heeft en dompel je onder in de rijkdom van het Rubenshuis in Antwerpen.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar België en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Goesting in de zomer? Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan en regel al je vakantie uitspattingen vanuit je luie stoel!

Actie en sensatie in Walibi Belgium

Met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar is Walibi Belgium in Waver een van de grootste attracties van het land. Dit pretpark in België bevat talloze spannende attracties voor jong en oud. In Walibi Belgium vind je zes achtbanen, drie waterattracties en een darkride. Dat maakt dit park de perfecte keuze voor adrenalinejunkies. Naast achtbanen zijn er ook verschillende attracties voor jongere bezoekers. Toch is dit park vooral leuk voor kinderen met een lengte vanaf 120 cm. Dan mogen ze namelijk in alle attracties. Het park is in principe geopend van april tot november, maar in het laagseizoen niet elke dag. Bekijk daarom altijd online de openingstijden om er zeker van te zijn dat je niet voor een dichte deur staat.

Shows en attracties in Plopsaland

Op zoek naar een pretpark in België voor jongere kinderen? Kies dan voor Plopsaland. Plopsaland de Panne is het meest bezochte pretpark van België en staat boordevol attracties voor jong en oud. In Plopsaland vind je attracties en shows rond de karakters van Studio 100, zoals Piet Piraat, Bumba en Mega Mindy. Daarnaast heeft het park ook een aantal spannende achtbanen en is er een overdekt zwemparadijs. Plopsaland de Panne is van april tot begin september en tijdens de schoolvakanties geopend. Bekijk voor je bezoek online de openingstijden en geniet van een gezellig dagje uit met het hele gezin. Wil je tijdens de wintermaanden een dagje uit? Dan is Plopsa Indoor in Hasselt een goede keuze. Deze overdekte speelhal is 9.000 m2 groot en heeft een twintigtal attracties waaronder een achtbaan, draaimolens en botsauto’s. Dit overdekte pretpark is het hele jaar geopend en is vooral leuk voor jongere kinderen en hun (groot)ouders.

Wilde dieren en attracties bij Bellewaerde

Bellewaerde in Ieper is wat minder bekend dan eerdergenoemde pretparken. Dit attractiepark in België begon in 1954 als vogelpark en is inmiddels uitgegroeid tot een dieren- en pretpark in één. Voor jonge kinderen vind je hier een speeltuin genaamd Kabouterland, en de oudere bezoekers vermaken zich in de wildwaterrivier en achtbaan. Bekijk wilde dieren als tijgers, giraffen en leeuwen, maak een ritje in de achtbaan en neem een duik in het zwemparadijs. Bellewaerde is geopend van april tot november en is leuk voor het hele gezin.

Op bezoek bij Bobbejaan in Bobbejaanland

Tot slot is er Bobbejaanland in Turnhout. Dit pretpark is opgericht door Belgische zanger Bobbejaan Schoepen en is inmiddels uitgegroeid tot een park met zeven achtbanen en me