Naar artikel

Historische binnensteden en moderne architectuur

Er gaat niets boven het plannen van een stedentrip.

Stedentrip België

Vijf leuke steden voor een stedentrip in België

Ben je een stedentrip naar België aan het plannen, maar vind je het lastig om te kiezen tussen al die leuke bestemmingen? Met deze vijf tips ga je gegarandeerd goed voorbereid op pad.

Bekijk hier alle reizen naar België van de ANWB

Op zoek naar wat anders?

De 8 meest bijzondere bezienswaardigheden van België

De 8 meest bijzondere bezienswaardigheden van België

Daal af in de Blegny-mijn voor een ondergronds museumbezoek, ontdek wat landgoed Alden Biesen te verbergen heeft en dompel je onder in de rijkdom van het Rubenshuis in Antwerpen.

Auto huren op vakantie

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar België en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Goesting in de zomer? Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan en regel al je vakantie uitspattingen vanuit je luie stoel!

Antwerpen

Antwerpen is een ‘usual suspect’ voor een stedentrip in België: er valt iedere keer wel iets nieuws te ontdekken in de stad aan de Schelde. Ben je bijvoorbeeld al een keer ondergronds geweest? Wandel door de Ruien en zie Antwerpen eens van een hele andere kant. En boven de grond is het goed toeven in het Middelheimpark, een openluchtmuseum met bijna vierhonderd beelden.

Brugge

Het Venetië van het Noorden, zo wordt Brugge ook wel genoemd. Deze bijnaam dankt de stad aan de vele kanaaltjes, die zich uitstekend lenen voor een boottochtje. Verder heeft Brugge alles te bieden, wat je maar uit een stedentrip in België wilt halen: musea (Groeningemuseum, Historium, Gruuthusemuseum), mooie gebouwen (het stadhuis, het belfort, Onze-Lieve-Vrouwekerk), leuke winkeltjes en horecagelegenheden te over.

Gent

Ook Gent verken je prima vanaf het water. En wanneer je weer voet aan wal hebt gezet, bezichtig je bijvoorbeeld het Gravensteen, de indrukwekkende burcht in het centrum. Volgens veel Gentenaren is een bezoek aan de stad niet compleet zonder dat je het indrukwekkende schilderij De aanbidding van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck hebt gezien. Het hangt in de Sint-Baafskathedraal. Proef in Gent ook de lokale lekkernij: neuzekes.

Leuven

Studenten zorgen voor een levendige sfeer in de eeuwenoude universiteitsstad Leuven. Op de Oude Markt, die ook wel de langste toog van Europa wordt genoemd, vind je altijd wel een plekje op een van de vele terrasjes. Aan de Grote Markt ligt het gotische stadhuis van Leuven, een opvallende verschijning. Tijdens de dagelijkse rondleiding mag je ook binnen een kijkje nemen. Andere bezienswaardigheden zijn het Groot Begijnhof, de Kruidtuin, het Museum M en de brouwerij van Stella Artois.

Mechelen

Mechelen is waarschijnlijk niet de eerste plek waar je aan denkt bij een stedentrip in België. Maar deze stad, gelegen op anderhalf uur rijden van Utrecht, heeft veel te bieden. Bezoek de indrukwekkende Kazerne Dossin, waar je meer te weten komt over de vervolging van de joden en zigeuners gedurende de Tweede Wereldoorlog in België. En beklim, als je durft, de 97 meter hoge Sint-Romboutstoren. Vanaf de glazen skywalk zie je op heldere dagen zelfs het Atomium in Brussel.