Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Talrijke boomgaarden, zandduinen en dennenbossen

Belgisch-Limburg kenmerkt zich door een gevarieerd landschap.

Vakantie Limburg 

Vakantie Limburg: genieten in een groene omgeving

Ga je bij Eindhoven de grens over, dan kom je aan in Belgisch-Limburg, een fijne vakantiebestemming. Een vakantie in Limburg staat garant voor een natuurrijke vakantie vol leuke uitstapjes. Het hele jaar door geniet je hier van de prachtige natuur en dat maakt deze regio bij uitstek geschikt voor liefhebbers van mooie wandelingen en fietstochten.

Op zoek naar wat anders?

De 8 meest bijzondere bezienswaardigheden van België 

Daal af in de Blegny-mijn voor een ondergronds museumbezoek, ontdek wat landgoed Alden Biesen te verbergen heeft en dompel je onder in de rijkdom van het Rubenshuis in Antwerpen.

Meer aanbod voor Limburg

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar België en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Goesting in de zomer? Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan en regel al je vakantie uitspattingen vanuit je luie stoel!

Vakantie in Belgische-Limburg

Belgisch-Limburg kenmerkt zich door een gevarieerd landschap. Haspengouw is bijvoorbeeld bekend om de talrijke boomgaarden, terwijl de Kempen in trek is vanwege de zandduinen en dennenbossen. Bossen en valleien tref je aan aan in de Voerstreek en het Maasland is vooral geliefd vanwege de watersport. Je ziet het: de streek biedt voor iedereen wat wils.

Nationaal park Hoge Kempen

Ben je graag in het bos of loop je met plezier over de heide? Dan is een bezoek aan nationaal park de Hoge Kempen een aanrader. Dit unieke natuurgebied vol bos en heide is maar liefst 12.000 hectare groot en perfect geschikt voor een wandeling of fietstocht. Met een beetje geluk sta je oog in oog met zeldzame dieren; vooral liefhebbers van vogels, libellen, sprinkhanen en vlinders halen hier hun hart op. Tip: neem je camera mee voor je vakantie naar Limburg.

Hasselt: hoofdstad van Limburg

Tijdens een vakantie in Limburg is een trip naar de provinciehoofdstad Hasselt zeker aan te raden. De Grote Markt is indrukwekkend en bovendien erg gezellig dankzij de vele restaurants en terrassen. Wil je de drukte ontvluchten? Breng dan een bezoek aan de Japanse Tuin, de grootste van heel Europa, en kom tot rust tijdens een theedemonstratie in theehuis Jyushoan.

Tongeren: een stad vol geschiedenis

Houd je van geschiedenis? Dan ben je in Tongeren helemaal in je element. Je vindt er talloze historische bezienswaardigheden zoals het Stadhuis en het Monument der Gesneuvelden. Stap ook het Gallo-Romeins museum binnen en laat je verrassen door permanente tentoonstellingen en interessante archeologische feitjes. Ook voor een kinderen een zeer leerzaam uitje!

Fietsen tijdens je vakantie in Belgisch-Limburg

Limburg is een waar fietsparadijs, want je vindt er ruim 2.000 kilometer aan fietspaden. Verdwalen, daar hoef je niet bang voor te zijn, want blauwe bordjes wijzen je de weg. Kies uit meer dan dertig verschillende fietsroutes of stippel eenvoudig je eigen fietstocht uit met behulp van een online routeplanner. Fietsen door het Water in Bokrijk is bijvoorbeeld een indrukwekkende ervaring. Laat je regenlaarzen gerust thuis, maar verwonder je wel over de vele vijvers en oevers.

Openluchtmuseum Bokrijk

Samen met de kinderen op pad tijdens je vakantie in Limburg? Openluchtmuseum Bokrijk is iedere keer anders en dit maakt het een leuke attractie voor jong en oud. Keer bijvoorbeeld terug naar de 18e eeuw, de tijd van de Bokkenrijders, of waan je terug in de jaren 60 van de vorige eeuw. Kinderen komen er ook prima aan hun trekken, want hier bevindt zich de grootste openluchtspeeltuin van België. Je vakantie in Limburg heeft dus voor alle leeftijden iets leuks te bieden.