Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een autovakantie naar Luxemburg boordevol natuur en cultuur

Op slechts een paar uur rijden van de Nederlandse grens bevindt zich een van de kleinste landen van Europa: Luxemburg. Van een sprookjesachtig heuvel- en boslandschap tot historische steden, tijdens je autovakantie in Luxemburg kijk je je ogen uit. Ook de hoofdstad, Luxemburg-Stad, is met zijn vakwerkhuizen en kazematten een aanrader.

Op zoek naar wat anders?

De 8 mooiste bezienswaardigheden van Luxemburg 
Geniet van de Luxemburgse Ardennen, bezoek het MUDAM en voel je de koning te rijk in de vallei van zeven kastelen in Eisch.
Alles voor je vakantie naar Luxemburg 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Luxemburg.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De rijke historie van Luxemburg-Stad

Luxemburg-Stad is een van de welvarendste steden van Europa, wat voor een groot deel te maken heeft met het bankgeheim dat hier van oudsher gold. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de oude wijk Grund. Met zijn smalle straatjes, fraaie vakwerkhuizen en de kabbelende rivier Alzette kom je hier volledig tot rust. Ook het stadspark is indrukwekkend. Je wandelt door een diepe kloof die midden door de stad loopt. In het park hoor je niets van het stadsleven, dat zich honderden meters boven je afspeelt. Vanwege de strategische plek van de stad vind je hier allerlei eeuwenoude verdedigingswerken. Bezoek bijvoorbeeld de kazematten: 17 kilometer aan ondergrondse vestingwerken. Een lokale gids vertelt je gedurende een rondleiding alles over de historie van deze bouwwerken. Voor een adembenemend uitzicht trek je tijdens de autovakantie in Luxemburg naar de Chemin de la Corniche. Vanaf de oude vestingmuur bekijk je al het moois van de stad. Het wordt dan ook het 'mooiste balkon van Europa' genoemd.

Geniet van de natuur in de Luxemburgse Ardennen

Met hun panoramische hoogvlaktes en kronkelende valleien vormen de Luxemburgse Ardennen een uniek schouwspel. Maak tijdens je autovakantie in Luxemburg kennis met de dichte bossen, glooiende heuvels en pittoreske dorpen van het land. De twee grote natuurreservaten liggen in het noorden van Luxemburg: natuurpark Öewersauer en natuurpark Our. In de streek vind je bovendien veel zorgvuldig gerestaureerde of goed bewaarde burchten. Imposante kastelen om te bezoeken zijn de kastelen van Bourscheid, Vianden en Esch-sur-Sûre.